Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Pasagerul cu numarul 2 milioane pe aeroport

Pasagerul cu numarul 2 milioane pe aeroport


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Premiera absoluta pe aeroportul clujean: pasagerul cu numarul 2.000.000 va fi inregistrat joi


     Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj, regie autonoma aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, va marca joi, 21 septembrie 2017, atingerea unui nou prag al traficului de pasageri, cel de 2.000.000, o premiera absoluta pentru aeroportul clujean.
     In luna iunie a anului in curs, Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj a sarbatorit pasagerul cu numarul 1.000.000, cifra care a fost atinsa cu doua luni mai repede comparativ cu anul 2016 si cu jumatate de an mai devreme decat in urma cu 7 ani, cand aeroportul sarbatorea pentru prima data atingerea pragului de un milion de pasageri.
     Urmare a trendului constant ascendent inregistrat in ultima perioada, traficul aerian de pe Aeroportul „Avram Iancu” va atinge la finalul anului 2017 nivelul de aproximativ 2,7-3 milioane de calatori, cu aproape 60% mai mult in raport cu anul 2016, cand 1,9 milioane de pasageri au trecut portile de verificare si tot in crestere cu 25% fata de anul 2015.
     „Acest nivel record nu este pentru noi o surpriza, este exact ceea ce am urmarit si ce am  previzionat ca urmare a investitiilor extrem de consistente pe care le-am realizat in mod continuu la Aeroport. Cresterea de 100 de ori a traficului aerian, comparativ cu anul 1996, se explica in acest fel, printr-o strategie ce a fost urmata pas cu pas si prin investitii pe masura” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In acest fel, aeroportul clujean isi consolideaza pozitia de al doilea aeroport al Romaniei, dupa Bucuresti – Otopeni, dar si de cel mai important aeroport regional, cu atat mai mult cu cat, in aceasta zona a Europei sunt avute in vedere cel mai frecvent trei mari aeroporturi, respectiv Budapesta, Cluj-Napoca si Bucuresti.
     In vederea unei optime gestionari a unui numar atat de mare de pasageri, aflat intr-o continua crestere, Consiliul Judetean Cluj si Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj au luat deja o serie de masuri printre care se numara reconfigurarea partii de plecari externe, infiintarea a doua noi porti de imbarcare la etaj si construirea, in acest an, a trei locuri noi de parcare a  aeronavelor.

Biroul de presa
18 septembrie 2017