Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Pasagerul 1.000.000 la Aeroport

Pasagerul 1.000.000 la Aeroport

Consiliul Judeţean Cluj 

 

Informare de presa

Ref: Pasagerul cu numarul 1.000.000 pe Aeroportul International Cluj-Napoca

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a premiat astăzi, 19.12.2011, pasagerul cu numărul 1.000.000 al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Cluj. Este vorba despre Vasile Voie, cetăţean domicialiat în localitatea Negreşti – Oaş, care va beneficia de două zboruri TAROM, cu oricare destinaţie.

            „Este al doilea an consecutiv în care Aeroportul, în ciuda perioadei de criză pe care o traversăm, depăşeşte cifra de un milion de pasageri. Această creştere constantă validează investiţiile făcute de noi în modernizarea Aeroportului. În acest moment, după finalizarea noilor terminale de plecări şi sosiri, se derulează lucrări de construire a primei etape de 2100 de metri a viitoarei piste la 3.500 de metri. Totodată, în cel mai scurt timp, se va amenaja si accesul rutier în incinta Aeroportului. Toate acestea vin să consolideze evoluţia ascendentă a Aeroportului nostru din ultimii ani, acesta fiind în acest moment al doilea aeroport al ţării” consideră preşedeintele forului judeţean, d-nul Alin Tişe.

            Cifra de un milion de pasageri atinsă de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca vine în contextul crizei generale, dar şi a situaţiei generate de instabilitatea din zonele turistice din nordul Africii, fapt care a dus la o scădere a numărului de pasageri, in special a celor care apelează la cursele cherter de sezon. Cu toate acestea, traficul s-a consolidat, fapt care a dus ca operatori aerieni de prestigiu , cum este cazul Lufthansa, să îşi mărească numărul de curse săptămânale operate de pe aeroportul clujean. 

 

Biroul de Presă

 19.12.2011