Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Participarea conducerii CJC la Conferinta dedicata Clujului-Capitala Culturala

Participarea conducerii CJC la Conferinta dedicata Clujului-Capitala Culturala

                                                                          

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

Informare de presă

Ref: Participarea conducerii CJC la Conferinţa „Capitale Culturale Europene 2020+. Etapele călătoriei”

         Conducerea Consiliului Judeţean Cluj, reprezentată prin domnul Vakar Istvan, vicepreşedintele forului administrativ judeţean şi domnul Radu Sporiş, consilier al preşedintelui CJC, a participat astăzi, 14 noiembrie 2012, alături de alţi reprezentanţi ai administraţiei publice clujene dar şi de invitaţi ai mai multor instituţii europene de cultură, la conferinţa „Capitale Culturale Europene 2020+. Etapele călătoriei”. Manifestarea se desfăşoară în Cluj-Napoca, în intervalul 13-15 noiembrie, în cadrul unei serii de evenimente dedicate obţinerii de către municipiul Cluj-Napoca a titlului de Capitală Culturală Europeană.

         Scopul acestei conferinţe este acela de a reuni, într-un cadru comun, autorităţi locale, cetăţeni şi experţi din foste, prezente şi viitoare capitale culturale europene,  capabili să identifice acele procese sociale şi urbane de care Clujul are nevoie în vederea accederii la statutul de Capitală Culturală Europeană.

         Discuţiile din cadrul conferinţei s-au axat, în principal, în jurul unor teme precum Cultura şi criza identitară în Europa, Capitale culturale europene şi dezvoltare urbană, Construirea culturii şi a comunităţii. Rolul panelurilor şi al workshop-urilor din cadrul evenimentului este acela de realizare a unui schimb activ de informaţii între participanţi, de definire a paşilor concreţi, a ideilor şi a proiectelor oraşelor care aspiră la titulatura de Capitală Culturală Europeană după anul 2020.

         În cadrul ambiţiosului demers de obţinere pentru municipiul nostru reşedinţă de judeţ a titlului de Capitală Culturală Europeană, e evidentă necesitatea conceperii unui scenariu clar pentru Cluj, în care să identificăm felul în care acesta va arăta peste 10 ani, să înţelegem oportunităţile pe care le avem dar şi problemele cu care ne-am putea confrunta. În ceea ce ne priveşte, ne reafirmăm intenţia fermă de a sprijini acest proiect până la capăt, prin toate modalităţile posibile, cu atât mai mult cu cât viaţa culturală clujeană are în centrul ei extrem de consistenta şi de valoare prestaţie a celor nu mai puţin de zece instituţii culturale care funcţionează sub autoritatea directă a Consiliului Judeţean”, a declarat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan.   

 

Biroul de presă

14.11.2012