Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Participare la Adunarea Generala ARE

Participare la Adunarea Generala ARE

                                                                              

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Consiliul Judeţean Cluj a fost prezent la Adunarea generală a Asociaţiei Regiunilor Europene

      Consiliul Judeţean Cluj a fost reprezentat la vârf la Adunarea generală de alegeri a Asociaţiei Regiunilor Europene (ARE) de o delegaţie formată din preşedintele Horea Uioreanu şi vicepreşedintele Vakar Istvan. Evenimentul, desfăşurat între 16 şi 18 mai la Paris, a însemnat şi o reuşită pentru România, respectiv obţinerea unei funcţii de conducere în echipa principală a ARE.
      ”România a fost prezentă la această adunare a ARE cu cea mai mare delegaţie naţională, am fost 30 de persoane cu drept de vot reprezentând tot atâtea judeţe. Suntem bucuroşi pentru că domnul Marian Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a fost ales preşedintele Comisiei 1 (Economică şi de Dezvoltare Regională cu atribuţii referitoare la dezvoltarea economică, energie, mediu, schimbări climatice, turism durabil) a Asociaţiei Regiunilor Europene (ARE), şi, concomitent, membru în Biroul Executiv al ARE, echipa principală de conducere a asociaţiei. Domnul a fost susţinut de întreaga delegaţie a României, fără nici o excepţie, dar şi de reprezentanţi ai regiunilor din alte ţări europene. Important este şi faptul că, datorită numărului mare de reprezentanţi, România a influenţat inclusiv votul pentru preşedintele ARE, ceea ce mă face să spun că atunci când ne unim, ne putem impune. Pe de altă parte, faptul că acum suntem reprezentaţi la nivelul conducerii celei mai importante organizaţii a regiunilor europene este de bun augur dată fiind tendinţa de regionalizare, proiectele comune între regiuni din ţări diferite. Concomitent, această nouă poziţie în acest for european va ajuta ţara noastră foarte mult pentru a putea aplica programul de dezvoltare rurală (RURACT), foarte important, pentru că presupune transfer de bune practici de la unele regiuni din Europa spre altele din Uniune, inclusiv din ţara noastră”, a precizat Horea Uioreanu la revenirea de la summit.
      Precizăm faptul că procedura de alegeri s-a derulat în două etape, prima având loc în luna aprilie, în Ucraina,  iar a doua la Paris.

Biroul de presă
20 mai 2013