Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Participare elevi deficienti vedere turneu international Budapesta

Participare elevi deficienti vedere turneu international Budapesta

                                                                             

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Participarea elevilor deficienţi de vedere clujeni la un turneu internaţional de goalball

     O echipă a Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj – Napoca, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va participa în data de 12 aprilie 2013 la turneul amical de goalball organizat de Şcoala pentru Deficienţi de Vedere din  Budapesta, Ungaria.
     La competiţia sportivă destinată elevilor cu deficienţe vizuale cu vârsta de până la 19 ani vor participa patru elevi din cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj, cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani: Laszlo Krisztian, Georgiu Robert, Buduşan Sebastian şi Sîngeorzan Dan. Elevii sunt antrenaţi şi îndrumaţi de Călin Crăciun, profesor de educaţie fizică şi sport.
     Echipa de torball a Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, cea mai tânără echipă din concurs, participă pentru prima dată la un turneu internaţional de goalball, sport care diferă de torball prin regulile de joc, dar şi prin greutatea şi volumul mingii. La turneul amical de la Budapesta vor participa patru echipe de goalball, după cum urmează: LASKI, Polonia; VDSE, Ungaria; GYDSE, Ungaria; LSDV CLUJ, România.
     Reamintim în acest context faptul că echipa de torball a Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca a participat cu succes şi la o serie de alte competiţii sportive internaţionale dintre care cel mai bogat palmares - 15 medalii de aur şi Cupa Turneului - a fost obţinut cu prilejul Festivalului internaţional al sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, festival desfăşurat în oraşul Wilhelmshaven, din nordul Germaniei, în perioada 29 august – 6 septembrie 2009.
     „Felicit conducerea şi întreaga echipă de cadre didactice a Liceului pentru Deficienţi de Vedere pentru felul în care au reuşit să îi capaciteze pe aceşti merituoşi copii şi să-i convingă că totul este posibil atunci când există voinţă. Performanţele ieşite din comun obţinute constant în cadrul competiţiilor internaţionale de înot, torball şi şah demonstrează faptul că dascălii Liceului pentru deficienţi de vedere şi-au înţeles pe deplin misiunea şi au găsit cheia nu doar către normalitate, ci chiar către performanţă. Le urăm mult succes sportivilor noştri şi îi asigurăm de întreaga noastră susţinere” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Biroul de presă
09.04.2013