Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 21 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Participare elevi deficienti vedere tabara europeana

Participare elevi deficienti vedere tabara europeana

                                                                                  

                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Participarea elevilor deficienţi de vedere clujeni la o tabăra europeană în Danemarca

       O echipă a Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj – Napoca, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, participă în perioada 21 – 28 aprilie 2013 la ”Copenhagen Game and Play Camp 2013”, tabără destinată persoanelor cu deficienţe vizuale, organizată în cadrul programului Tineret în acţiune.
       Tabăra europeană este prima de acest gen destinată persoanelor cu deficienţe vizuale şi va avea loc în Copenhaga, Danemarca la IBOS – The Institute for the Blind and Partially Sighted - centrul naţional de reabilitare pentru elevii şi adulţii cu deficienţe vizuale din Danemarca.
       Tabăra reprezintă un schimb de experienţă pe durata a 6 zile între tineri cu deficienţe vizuale cu vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani din Danemarca, ţara organizatoare, şi România, Franţa şi Irlanda, ţările partenere.
       Activităţile ce se vor desfăşura în cadrul acestei întâlniri sunt împărţite pe două secţiuni, respectiv Muzică şi Sport, tinerii putând opta pentru una din cele două în funcţie de abilităţile personale.
      Scopul reuniunii este acela de a oferi tinerilor cu deficienţe vizuale din diferite ţări din Europa, posibilitatea de a se întâlni într–un mediu adaptat nevoilor şi particularităţilor acestora, de a călători şi de a participa împreună la activităţi de muzică, sport şi petrecere a timpului liber.
       Obiectivele taberei ”Copenhagen Game and Play Camp 2013” se referă la oferirea pentru tinerii cu deficienţe vizuale a posibilităţii de a se întâlni şi de a relaţiona în cadrul activităţilor de muzică, sport şi petrecere a timpului liber. Totodată, participarea la această tabără le va oferi posibilitatea de a petrece timpul împreună şi de a-şi împărtăşi reciproc informaţii referitoare la propria cultură, la propriile viziuni şi aspiraţii precum şi informaţii legate de experienţele acestora de zi cu zi ca tineri cu deficienţe vizuale în Europa.
      „Consider participarea tinerilor noştri la această tabără ca fiind mai mult decât necesară întrucât ea marchează un nou pas înainte către o integrare deplină în societate şi către o viaţă cât mai aproape de normalitate. În plus, în condiţiile în care elevii liceului nostru pentru deficienţi de vedere şi-au demonstrat în repetate rânduri aptitudinile deosebite în practicarea unor sporturi precum înotul, torballul, şah-ul şi nu numai, această tabără le va oferi, o dată în plus, posibilitatea de a se întrece cu colegii lor din celelalte ţări partenere şi de a-şi petrece în mod plăcut timpul liber” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Biroul de presă
22.04.2013