Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Participare copii proiectie film Iulius Mall

Participare copii proiectie film Iulius Mall

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref. Participarea gratuită a unui grup de copii instituţionalizaţi la proiecţia unui film de animaţie la Cinema Iulius Mall 

Astăzi, 11.08.2011, cu începere de la ora 16.00, în urma iniţiativei comune şi a parteneriatului stabilit în acest sens între Consiliul Judeţean Cluj şi Iulius Mall, un grup de 50 de copii instituţionalizaţi provenind din centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, alături de şase însoţitori, vor asista gratuit la proiecţia filmului de animaţie Winnie the Pooh, în cadrul cinematografului Cinema City din incinta complexului comercial anterior amintit.

Participarea la astfel de acţiuni reprezintă o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber pentru aceşti copii, iniţiativa noastră încadrându-se într-un concept mult mai vast de <<vacanţă activă>>, specifică tineretului din alte ţări. În acelaşi timp, proiectul reprezintă  materializarea ideii de responsabilitate socială potrivit căreia agenţii economici au la rândul lor datoria morală de a oferi comunităţii o mică parte din beneficiile pe care aceasta le oferă societăţilor comerciale. Mulţumim pe această cale centrului comercial pentru sprijinul oferit în vederea derulării în bune condiţii a  acestei iniţiative şi sperăm ca un număr cât mai mare dintre agenţii economici din judeţ să îi urmeze exemplul şi să se alăture efortului nostru de a dărui mici bucurii copiilor şi celor cu care soarta a fost mai puţin generoasă ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Iniţiativa se alătură Programului „Accesul la cultură” iniţiat de Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj la începutul acestui an, prin care peste 2000 de copii din mediul rural au beneficiat de şansa de a vizita în mod gratuit mai multe instituţii de cultură aflate sub autoritatea forului administrativ judeţean.

În acelaşi timp, Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj se preocupă de găsirea de modalităţi cât mai plăcute şi în acelaşi timp utile de petrecere a timpului liber şi de învăţare non-formală pentru copiii aflaţi în centrele de plasament. În acest sens, sunt organizate tabere de agrement şi de creaţie la mare şi la munte, excursii în vederea cunoaşterii frumuseţilor naturale ale judeţului Cluj şi ale judeţelor învecinate (Salina Turda, Parcul Dendrologic din Jibou, etc.) dar şi schimburi de experienţă cu alte centre de plasament din ţară, unul dintre acestea fiind cel din localitatea Turnu Roşu. 

Biroul de presă

   11.08.2011