Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Participare conferinta Interregionala SMART +

Participare conferinta Interregionala SMART +

Consiliul Judeţean Cluj - Informare de presă
Ref: Participare conferinţă Interregională SMART +

      Consiliul Judeţean Cluj a participat la sfârşitul săptămânii trecute, în Cracovia, Polonia, la prima Conferinţa Interregională SMART+, pe tema “Promovarea cercetării şi dezvoltării tehnologice precum şi colaborarea IMM-urilor într-un mod deschis şi inovativ”.
      Evenimentul a reunit participanţi din regiunile partenere SMART+: Aragon, Saxonia, MaÅ‚opolska, Macedonia de Vest, judeţul Cluj şi Sud – Estul Bulgariei, precum şi alte regiuni din Polonia şi UE. Conferinţa a constituit un prilej de a acumula cunoştinţe şi de a realiza dezbateri pe ideea şi implementarea conceptului de „Inovare Deschisă” în domeniile IMM-urilor şi al cercetării şi dezvoltării tehnologice. În acest context, regiunile SMART+ au prezentat bunele practici în trei domenii: tehnologii de informare şi comunicare, sănătate şi medicină, siguranţă şi confort (de mediu).
      De asemenea, conferinţa şi-a propus să promoveze dialogul regional şi trans-sectorial conform nevoilor IMM-urilor şi al schemelor de sprijin, în vederea consolidării transferului de cunoştinţe şi abilităţi către IMM-uri.
     “Viitoarea creştere economică a multor regiuni europene depinde de întreprinderile mici şi mijlocii precum şi de capacitatea lor de a produce şi de fi inovativi. De asemenea, participarea Consiliului Judeţean Cluj la acest proiect este cu atât mai utilă şi mai relevantă cu cât s-a constatat faptul că întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă sectorul cel mai dinamic al economiei, cu cel mai rapid ritm de creştere economică dar şi cu o capacitate de adaptare şi reprofilare crescută” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
17.10.2011