Participare CJC la Transilvania Prima Garden

În perioada 23 – 25 aprilie a.c., la Centrul Expoziţional Expo Transilvania din Cluj-Napoca, str. Aurel Vlaicu, F.N., s-a desfăşurat prima ediţie a Târgului-expoziţie Transilvania Prima Garden. Evenimentul expoziţional, desfăşurat în contextul Zilei Mondiale a Pământului, a avut drept tematică grădinăritul de primăvară, floricultura, legumicultura, pomicultura, amenajările peisagistice şi a fost destinat tuturor persoanelor iubitoare de natură şi plante, de orice fel. 

      Consiliul Judeţean Cluj a participat la acest eveniment prin intermediul acelor societăţi sau instituţii din subordinea sa al căror domeniu de activitate este direct legat de tematica acestei manifestări: Camera Agricolă a Judeţului Cluj, S.C. Centrul Agro Transilvania S.A., Serviciul Public de Protecţie a Plantelor Cluj, Şcoala de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca şiCentrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Cluj. Astfel, Camera Agricolă a Judeţului Cluj a distribuit publicului vizitator materiale informative referitoare la activitatea acestei instituţii – acordarea de consultanţă şi asistenţă tehnică producătorilor agricoli din judeţ, asistenţă pentru accesarea de fonduri europene destinate dezvoltării agriculturii şi zonelor rurale, precum şi informaţii despre cursurile de pregătire profesională organizate în domeniul agricol. Centrul Agro Transilvania a informat vizitatorii despre noile facilităţi, la standarde europene, puse la dispoziţie pentru producătorii şi comercianţii de gros din judeţ şi a expus mai multe coşuri cu aranjamente florale deosebite. Şcoala de Arte „Tudor Jarda” s-a remarcat şi ea prin organizarea de ateliere interactive de meşteşuguri tradiţionale la care au participat meşteri populari şi elevi ai şcolii care au delectat publicul vizitator cu demonstraţii interactive din trei domenii de artă tradiţională: împletituri din răchită (secţia externă Dej), ţesături-cusături (secţia externă Bedeciu) şi olărit (secţia Cluj). La acestea s-au adăugat Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Serviciul Public de Protecţie a Plantelor care au participat cu diverse materiale informative (pliante şi fluturaşi) referitoare la activităţile derulate şi modul în care persoanele interesate pot interacţiona cu acestea. Totodată, Consiliul Judeţean Cluj, ca instituţie de sine stătătoare, a participat la acest eveniment cu o expoziţie de fotografii ale principalelor arii protejate din judeţul Cluj, precum şi cu materiale informative cuprinzând informaţii referitoare la atribuţiile Consiliului Judeţean, datele de contact ale acestuia şi ale instituţiilor care funcţionează sub autoritatea sa, programul de audienţe al conducerii, programul de relaţii cu publicul, aplicarea de către Consiliul Judeţean Cluj a principiilor democraţiei participative, liberului acces la informaţii de interes public, transparenţei decizionale etc. 

            „Prin reunirea în cadrul aceluiaşi stand ne propunem, printre altele, să creştem gradul de convergenţă al activităţii tuturor acestor instituţii aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean.  De asemenea, evenimentul expoziţional desfăşurat în acest week-end a constituit un prilej deosebit pentru unele dintre instituţiile aflate în subordinea noastră de a interacţiona în mod direct cu beneficiarii serviciilor pe care le oferă şi de a-şi face cunoscută oferta. De cel mai mare interes în rândul vizitatorilor s-au bucurat atelierele interactive de meşteşuguri tradiţionale, unde cei interesaţi au putut să realizeze ei înşişi diverse obiecte de artă tradiţională, bineînţeles, cu asistenţa meşterilor populari. Totodată, modul în care producătorii agricoli pot să obţină consultanţă pentru întocmirea de proiecte din fonduri de la UE, a reprezentat o altă atracţie a acestui stand. ”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica. 

 

Biroul de presă

26.04.2010

        

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW