Participare CJC la Targul de Turism al Romaniei

În perioada 15 – 18 martie a.c., în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo Bucureşti, se desfăşoară Târgul de Turism al României, manifestare la care participă şi Consiliul Judeţean Cluj alături de peste 200 de autorităţi locale, judeţene şi regionale din 25 de ţări. 

Judeţul Cluj participă cu un stand organizat în cadrul proiectului “Clujul – peisaj cultural”, stand în cadrul căruia sunt prezentate cele mai ilustrative obiective turistice ale judeţului Cluj. Astfel, cele mai reprezentative obiective cultural-artistice ale judeţului Cluj, care vor fi promovate vizitatorilor acestui important târg de turism autohton, sunt următoarele: Domeniul de la Ciucea, Cetatea din Bologa, Castelul Banffy din Răscruci, Castelul roman Potaissa, Biserica din localitatea Feleacu, Biserica din localitatea Vad, Biserica Reformată Calvină din Mănăstireni, Biserica de Lemn din Nicula, Biserica Reformată Calvină din comuna Sic, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei – Colecţia de Istorie a Farmaciei. 

            În ultimii ani, Consiliul Judeţean Cluj s-a implicat activ pentru promovarea turismului în judeţul Cluj, atât prin intermediul investiţiilor directe în acest sector, cât şi prin lucrările de refacere a infrastructurii turistice care generează accesul la cele mai importante obiective care acoperă principalele etape ale istoriei medievale, moderne şi contemporane ale judeţului Cluj, reprezentative pentru toate comunităţile etnice şi confesionale importante de aici.

Astfel, în cursul lunii februarie a.c., Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat actul constitutiv al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Clujean care are în vederedezvoltarea durabilă şi promovarea turismului din judeţul Cluj, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în ţară cât şi în străinătate, precum şi acordarea suportului necesar pentru elaborarea şi implementarea strategiilor naţionale, regionale şi locale de dezvoltare a turismului clujean: “Turismul reprezintă un important motor economic, un generator de venituri în comunitate. De aceea este firesc ca toţi cei interesaţi în promovarea turismului la nivelul judeţului nostru să se regăsească într-o asociere care este în interesul şi beneficiul tuturor.”, a declarat domnul Alin Tişe.

Amintim în acest context şi proiectul instituţiei noaste de realizare a unui centru naţional de informare turistică care va fi amenajat în clădirea Muzeului Etnografic din centrul oraşului Cluj-Napoca, o investiţie de peste o jumătate de milion de RON, bani europeni.Totodată, în cursul anului trecut a fost demarat un proiect mult mai amplu de reabilitare a peste 350 de km de drumuri judeţene care ajung şi în zone intens vizitate de turişti: Beliş, Băişoara sau Turda. La aceste investiţii de mari dimensiuni se adaugă şi altele mai puţin costisitoare, dar al căror impact în vederea relansării economiei turistice poate fi extrem de important. Un exemplu în acest sens îl constituie proiectul „Descoperă Transilvania, vizitează cu noi muzeele din Cluj”, care vine în întâmpinarea pasagerilor care călătoresc cu compania aeriană Tarom şi care aterizează pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, aceştia primind la aterizare un pliant cu ajutorul căruia vor putea să viziteze gratuit trei muzee clujene: Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic È™i Muzeul Memorial ”Octavian Goga”.

În cadrul Târgului de Turism al României, reprezentanţii instituţiei noastre vor distribui vizitatorilor o serie de materiale informative – albume, pliante şi broşuri, cd-uri mass media inscripţionate – cuprinzând informaţii referitoare la obiectivele promovate prin intermediul proiectului “Clujul – peisaj cultural”.

Participarea Consiliului Judeţean Cluj la un astfel de eveniment de anvergură nu poate fi decât de bun augur, un impuls pentru investiţiile implementate sau aflate în curs, finanţate din bugetul judeţului. Înainte de orice, obiectivele turistice ale judeţului Cluj au nevoie de o promovare activă atât printre turiştii români, cât şi printre cei străini, adică exact acel public ţintă pe care strategia de dezvoltare a judeţului îl vizează.”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

 

Biroul de presă

15.03.2012

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW