Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ordin incepere lucrari Pata Rat

Ordin incepere lucrari Pata Rat
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: A fost emis ordinul pentru inceperea lucrarilor de consolidare a depozitului neconform de deseuri de la Pata Rat


     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat ordinul de incepere a lucrarilor de proiectare si executie pentru consolidarea depozitului neconform de deseuri de la Pata Rat, in vederea finalizarii inchiderii rampei.
     „Aceasta consolidare ne va permite sa finalizam in bune conditii inchiderea rampei. De altfel, procesul de inchidere si ecologizare era deja extrem de avansat in momentul producerii alunecarii de teren, motiv pentru care, dupa consolidarea depozitului, operatiunile ramase de executat se vor incheia extrem de rapid”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Lucrarile de consolidare a partii de sud-est a depozitul neconform de la Pata Rat se vor derula pe parcursul a maxim 12 luni, din care trei luni reprezinta perioada de proiectare, celelalte noua luni fiind destinate executarii lucrarilor propriu-zise de consolidare.
     Lucrarile aferente acestei investitii presupun, in principal, edificarea unui zid de sprijin la baza depozitului, prin consolidarea cu piloti. Totodata, va avea loc modificarea pantei taluzului si amenajarea unui drum tehnologic, capabil sa suporte incarcarile mari, date de utilajul greu de forare si de transportul materialelor de constructii. De asemenea, va avea loc decolmatarea paraului Zapodie si consolidarea malului stang al acestuia, totalitatea acestor operatiuni avand ca principal scop protejarea depozitului de deseuri si impiedicarea poluarii paraului Zapodie.
     In concret, intreaga zona afectata de alunecare, situata pe latura sudica a depozitului si pe o lungime de aproximativ 300 de metri pe latura estica, precum si zona stabila in prezent de pe latura estica a depozitului vor fi consolidate prin executia unui zid de sprijin din beton armat, cu o lungime totala de 700 de metri. Acesta va fi fundat pe doua siruri paralele si alternative din piloti forati la adancimea de 10 cm, cu diametrul de 600 de mm. Inaltimea zidului va fi de 3.5 m, acesta fiind prevazut cu o consola in partea din amonte cu rol de suport al canalului pluvial. Canalul pluvial va fi sapat in stratul de pamant compactat sprijinit de consola zidului, urmand ca apa pluviala colectata de acesta sa fie evacuata printr-un sistem ce va traversa zidul prin partea inferioara, printr-un tub de beton. De acolo, apa va fi deversata printr-o zona consolidata, in raul Zapodie.

Biroul de presa
21 septembrie 2018