Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Ora Pamantului la Consiliul Judetean

Ora Pamantului la Consiliul Judetean

                                                       
                          CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref: Ora Pamantului, marcata de Consiliul Judetean Cluj


     Consiliul Judetean Cluj se alatura si in acest an campaniei internationale „Ora Pamantului”,
prin care oameni, organizatii, companii si institutii publice de pe intreg Globul fac un apel de constientizare referitor la necesitatea economisirii resurselor mediului inconjurator.
     Actiunea, desfasurata sub sloganul „Daruieste naturii energia ta”, va avea loc sambata, 25 martie 2017, incepand cu ora 20.30, si va fi marcata de Consiliul Judetean prin mai multe initiative dedicate in mod special celebrarii acestui eveniment. Astfel, in ceea ce priveste sediul institutiei situat pe Calea Dorobantilor nr. 106, forul administrativ judetean va renunta la iluminarea acestuia in respectivul interval de timp, prin sistarea iluminarii ambientale exterioare. Totodata, intre orele 20.30 si 21.30, cladirile tuturor institutiilor subordonate Consiliului Judetean, exceptand cele in care se desfasoara activitati care presupun existenta unui consum de electricitate neintrerupt, cum sunt unitatile spitalicesti, vor reduce la maxim sau chiar vor sista folosirea energiei electrice.
     Tot in acest context, angajatii Consiliului Judetean Cluj si ai institutiilor din subordine - institutii si servicii publice de interes judetean, regii autonome, societati comerciale, unitati de invatamant special, institutii de cultura etc - vor fi indemnati sa stinga luminile din locuintele personale si sa traga astfel un semnal de alarma cu privire la efectele grave pe care le comporta adesea o evolutie mult prea rapida si, de multe ori, iresponsabila, care nu tine cont de realitati si de necesitatea protejarii si conservarii mediului inconjurator.
     „Pentru a marca asa cum se cuvine acest eveniment ecologic, indemn pe aceasta cale toti clujenii sa se alature si in acest an campaniei internationale Ora Pamantului si sa stinga, timp de o ora, toate becurile din locuinta, dar si sa scoata din functiune echipamentele electronice care ii deservesc. Este extrem de important sa constientizam cu totii importanta economisirii resurselor limitate in vederea asigurarii unui viitor mai bun pentru noi si copiii nostri, protejand astfel, cat mai mult posibil, mediul inconjurator” a declarat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Biroul de presa
24 martie 2017