Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Obtinere premiu AGIR la Aeroport

Obtinere premiu AGIR la Aeroport

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă 

Ref: Obţinere premiu AGIR pentru terminale la Aeroport 

Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, anunţă câştigarea de către SC Iptana SA a Premiului Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR), la categoria Ingineria construcţiilor civile şi industriale, pentru lucrarea „Aeroportul Cluj-Napoca. Nou terminal de pasageri – Terminal plecări, Terminal sosiri, Corp de legătură”. Festivitatea de premiere a avut loc la sediul AGIR din municipiul Bucureşti, cu prilejul desfăşurării „Simpozionului ştiinţific al inginerilor români de pretutindeni” – SINGRO 2010, ediţia a IX-a, în prezenţa elitelor ingineriei din România şi din străinătate. 

"Câştigarea premiului de către firma care a proiectat aceste obiective la Aeroport s-a datorat în mare măsură şi colaborării foarte bune avute atât cu instituţia noastră cât şi cu R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Această distincţie demonstrează încă o dată nivelul calitativ, estetic şi funcţional al obiectivelor de infrastructură  realizate de către instituţia noastră şi care sunt de o importanţă deosebită pentru judeţul Cluj", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe 

Premiul AGIR a fost instituit în anul 1995 de către asociaţia omonimă şi se acordă anual persoanelor fizice şi juridice pentru lucrări inginereşti deosebite (concepute, proiectate şi aplicate), sau cărţi originale, de înalt nivel tehnico-ştiinţific, în cadrul mai multor secţiuni: construcţii de maşini, construcţii civile şi industriale, inginerie agricolă şi silvică, inginerie metalurgică, inginerie electrică, etc.  

Reamintim în acest context faptul că edificarea celor două terminale a fost finalizată în anul 2008 - Terminal plecări, respectiv anul 2009 - Terminalul sosiri, an în care a fost realizat şi Corpul de legătură între cele două obiective. Construcţia acestor terminale a fost finanţată de Consiliul Judeţean Cluj şi din veniturile proprii ale Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, valoarea investiţiilor cifrându-se la aproximativ 50 milioane de euro. Ambele terminale au o capacitate de procesare de 1,5 milioane de pasageri anual şi de 750 de pasageri/oră de vârf.   

Biroul de presă 

13.09.2010