Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Obiectivele de investitii ale Aeroportului prezinta degradari

Obiectivele de investitii ale Aeroportului prezinta degradari


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref. Pista nouă a aeroportului si platforma APRON 4, care i-au costat pe clujeni aproape 50 milioane de euro, prezintă degradări / deteriorări inadmisibile încă din perioada de garantie

 

Conducerea Aeroportului este responsabilă pentru receptia ilegală făcută în trecut cât si pentru neluarea măsurilor care se impuneau încă din perioada de garantie, pentru remedierea defectiunilor din prezent.

50 de milioane de euro din bugetul Consiliului Judetean Cluj pentru lucrări care sunt deja deteriorate încă din perioada de garantie.  Pentru aceasta vor răspunde civil si penal cei responsabili.

De asemenea, s-a constatat că amplasamentul platformei de garare avioane, etapa a 2-a, avea pietrisul excavat (furat) la adâncime de 2-3 m. Din incinta aeroportului s-a furat si valorificat pietrisul excavat (atasăm imagini si nota de constatare). 

Prin aceasta s-a prejudiciat bugetul public, terenul fiind proprietatea publică a judetului Cluj.

CJ Cluj a solicitat în instantă asigurare de dovezi si constatare la fata locului prin biroul unui executor judecătoresc în vederea formulării de plângeri penale si civile.

Platforma de garare, etapa 1, nu este terminată nici în prezent conform contractului cu constructorul si a proiectului. Receptia acesteia s-a făcut ilegal în absenta CJ Cluj ca proprietar dar si a ISC.

Preluarea acestei platforme de la constructor s-a făcut ilegal, prejudiciind bugetul public. Folosirea acestei platforme de către aeroport este ilegală întrucât niciodată Consiliul Judetean, ca proprietar,  nu a predat-o către Aeroport. 

Pentru aceasta CJ Cluj a formulat actiuni în instantă urmând ca apoi să formuleze plângere penală.

Cu privire la defectiunile, deteriorările inadmisibile constatate la pista noua si la APRON 4 - Consiliul Judetean va demara procedura legală în vederea stabilirii legalitătii si va întreprinde toate măsurile necesare care se impun, situatia fiind inadmisibilă si extrem de gravă!

Conducerea Aeroportului va răspunde pentru starea în care se găseste acum pista si platforma alături de constructorul care a efectuat lucrări ilegale.

Preluarea acestor obiective în patrimoniul judetului nu va fi făcută până când aceste lucrări nu vor fi conforme cu proiectele aferente si corespunzătoare, în prezent, din punct de vedere tehnic. 

Atasam imagini concludente de la fata locului, cu mentiunea că, din cauza zborurilor, s-au parcurs la pas doar 500 m din totalul pistei de 2190 m.

 

Biroul de presă

22 noiembrie 2017