Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noul ambasador al Marii Britanii, in vizita la CJC

Noul ambasador al Marii Britanii, in vizita la CJC


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ  


Informare de presa
Ref.: Noul ambasador al Marii Britanii in Romania, in vizita la Consiliul Judetean Cluj     Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit marti, 11 septembrie 2018, vizita Excelentei Sale, domnul Andrew Noble, noul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord in Romania. 
     Intalnirea gazduita la sediul forului administrativ judetean a reprezentat pentru vicepresedintele Marius Minzat cadrul optim pentru a promova, o data in plus, cele mai importante proiecte aflate in derulare, in momentul de fata, la nivelul Consiliului Judetean, o atentie deosebita fiind acordata prezentarii potentialului economic si investitional al judetului. Principalul scop al acestor discutii a fost extinderea relatiilor de cooperare bilaterala in multiple domenii, inclusiv atragerea de investitori britanici in vederea intensificarii cooperarii economice si dezvoltarii schimburilor comerciale.
     „Am profitat de aceasta intrevedere pentru a evidentia, o data in plus, toate avantajele si atuurile judetului Cluj, astfel ca, am toata convingerea ca domnul ambasador Noble va transmite mai departe mesajul nostru, de incurajare si sustinere a unor parteneriate bilaterale. Cu certitudine, suntem mai mult decat interesati atat sa atragem investitii britanice cat si sa invatam cat mai mult din experienta pozitiva a acestui extrem de prosper stat”, a declarat domnul Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
     In acest context, pe parcursul vizitei a fost evidentiata importanta facilitatilor pe care  Parcurile Industriale administrate de Consiliul Judetean prin intermediul TETAROM S.A. le ofera investitorilor, o atentie aparte fiind acordata si proiectelor de extindere, modernizare si reabilitare a infrastructurii rutiere judetene, extrem de importante in procesul de atragere a agentilor economici straini. Nu in ultimul rand, pentru a realiza o prezentare cat mai completa, specifica si cuprinzatoare, vicepresedintele forului administrativ judetean a vorbit atat despre modul de organizare si functionare a Consiliului Judetean, respectiv entitatile din subordinea acestuia, cat si despre mediul de afaceri local si sectorul medical clujean.
     Tot din dorinta de a consolida relatiile de colaborare cu Marea Britanie, vicepresedintele Consiliului Judetean a subliniat, ca un atu esential al judetului, rolul extrem de important pe care componenta educationala il are in procesul de formare a unei generatii de tineri bine pregatiti, vorbitori de limbi straine si capabili sa faca fata oricaror exigente, puncte forte care fac din Cluj un judet extrem de atractiv din perspectiva potentialilor investitori.
     La randul sau, Excelenta Sa, domnul Andrew Noble, a aratat un interes deosebit fata de strategia Consiliului Judetean privind dezvoltarea economica a judetului, manifestandu-si intreaga deschidere pentru sustinerea dezvoltarii relatiilor bilaterale dintre cele doua parti. Totodata, Ambasadorul Marii Britanii a fost interesat de sectorul rural din aceasta zona si de oportunitatile pe care Clujul le ofera in vederea dezvoltarii unor parteneriate intre agentii economici britanici si clujeni, solicitand, in acest sens, informatii suplimentare privind forta de munca existenta pe piata clujeana.

Biroul de presa
11 septembrie 2018