Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 26 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noua stagiune la Teatrul de Papusi Puck

Noua stagiune la Teatrul de Papusi Puck

                                       

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref:  Spectacolul non-verbal „Mimorózart” deschide o nouă stagiune la Teatrul de PăpuÈ™i „Puck

     Sase premiere, un turneu în Germania È™i cea de-a 15-a ediÈ›ie a unui festival internaÈ›ional de prestigiu. Sunt cele mai importante noutăÈ›i ale stagiunii 2016-2017 la Teatrul de PăpuÈ™i „Puck”, instituÈ›ie de cultură aflată în subordinea Consiliului JudeÈ›ean Cluj, care va începe sâmbătă, 10 septembrie cu spectacolul non-verbal „Mimorózart”.
     Mimorózart este un spectacol non-verbal care li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât È™i publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró È™i muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeÈ›i care creează lumea Mimorózart, lume în care fantezia noastră poate zburda liber. Creatorii spectacolului È™i-au propus să reprezinte această lume prin culorile, formele È™i materialele folosite. Proiectul este realizat de echipa de la secţia maghiară a Teatrului de PăpuÈ™i Puck. Regia este semnată de Palocsay Kisó Kata, scenografia de LÅ‘rincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distribuÈ›ie fac parte László Réka È™i Okos Attila Ákos. ReprezentaÈ›ia se va juca sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11 È™i duminică, 11 septembrie, de la aceeaÈ™i oră. 
      Totodată, în stagiunea care tocmai se deschide, artiÈ™tii Teatrului de PăpuÈ™i „Puck” din Cluj-Napoca vor prezenta spectacolele de la Cluj în cadrul unor festivaluri È™i manifestări de profil din È›ară È™i din străinătate. Sâmbătă, 10 septembrie, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault se va juca în cadrul Festivalului InternaÈ›ional de Teatru pentru Copii de la PiteÈ™ti. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol. În ziua următoare, spectacolul va avea o reprezentaÈ›ie la Festivalul „Teatru, stradă È™i copil” din BucureÈ™ti. De asemenea, între 6 È™i 12 octombrie artiÈ™tii instituÈ›iei vor lua parte la un turneu în Germania, cu spectacolul „Dănilă Prepeleac”, de Ion Creangă, cu scenariul È™i regia semnate de Traian Savinescu.
      Între 17 È™i 21 octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediÈ›ie a Festivalului InternaÈ›ional al Teatrelor de PăpuÈ™i È™i Marionete  „Puck”. Vor lua parte 15 trupe de teatru, din România, dar È™i din Rusia, Danemarca, Ungaria, Republica Moldova sau Slovenia.
Stagiunea 2016 va avea È™ase premiere. Între acestea, spectacole după basme celebre cum ar fi ”Pinocchio”, „Micul PrinÈ›” sau ”DegeÈ›ica”.

Programul Teatrului de PăpuÈ™i „Puck” din Cluj-Napoca în lunile septembrie È™i octombrie
Sâmbătă, 10 septembrie, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault va avea o reprezentaÈ›ie în cadrul Festivalului InternaÈ›ional de Teatru pentru Copii de la PiteÈ™ti. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol.
Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11 se joacă „Mimorózart”, spectacol non-verbal în regia lui Palocsay Kisó Kata.
Duminică, 11 septembrie, de la ora 11, se joacă „Mimorózart”, spectacol non-verbal în regia lui Palocsay Kisó Kata.
Duminică, 11 septembrie, artiÈ™tii de la Teatrul de PăpuÈ™i „Puck” din Cluj-Napoca vor juca spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault la Festivalul „Teatru, stradă È™i copil” din BucureÈ™ti. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol.
Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 11, artiÈ™tii de la secÈ›ia maghiară pun în scenă piesa „Hansel È™i Gretel”, regizată de Varga Ibolya.
Duminică, 18 septembrie, de la ora 11, va avea loc spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault. Scenariul şi regia sunt semnate de Gabriel Apostol.
Sâmbătă, 24 septembrie, va avea loc, de la ora 11, spectacolul „Bábmesterek”/„MeÈ™terii PăpuÈ™ari”, Szombaton, în regia lui Vadas László.
Duminică, 25 septembrie, de la orele 11 È™i 12.39 se va juca spectacolul „ScufiÈ›a roÈ™ie”, după Fraţii Grimm, în regia lui Bogdan Ulmu.
Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11, secÈ›ia maghiară a Teatrului de PăpuÈ™i „Puck” pune în scenă spectacolul „A kiváncsi elefántkÅ‘lyÅ‘k”/ElefănÈ›elul curios, în regia lui Koblicska Kálmán.   
Duminică, 2 octombrie, de la orele 11 È™i 12,30 se va juca spectacolul „CroitoraÈ™ul cel IsteÈ›”. Scenariul È™i regia sunt semnate de Emilia Nechita.
Între 6 È™i 12 octombrie artiÈ™tii Teatrului de PăpuÈ™i „Puck” vor lua parte la un turneu în Germania, cu spectacolul „Dănilă Prepeleac”, de Ion Creangă, cu scenariul È™i regia semnate de Traian Savinescu.
Echipa secÈ›iei maghiare a Teatrului de PăpuÈ™i Puck va avea miercuri, 5 octombrie, o premieră, cea a spectacolului „MeseszÅ‘nyeg/CovoraÈ™ul fermecat”, cu regia semnată de Varga Ibolya. ReprezentanÈ›ia începe de la ora 10.
Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11, secÈ›ia maghiară a Teatrului de PăpuÈ™i „Puck” va prezenta „Mimorózart”, spectacol non-verbal în regia lui Palocsay Kisó Kata.
Duminică, 9 octombrie, de la orele 11 È™i 12.30 vor avea loc reprezentaÈ›ii alte spectacolului-non-verbal „Mimorózart”, în regia lui Palocsay Kisó Kata.
Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11, se va juca spectacolul Csipike. Regia este semnată de Varga Ibolya
Duminică, 16 octombrie, de la orele 11 È™i 12.30, va avea loc spectacolul „Aleodor Împărat”, după După Petre Ispirescu, în regia È™i scenariul lui Decebal Marin 
Între 17 È™i 21 octombrie octombrie, va avea loc ediÈ›ia a XV-a a Festivalului InternaÈ›ional al Teatrelor de PăpuÈ™i È™i Marionete „Puck”
Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11 este programat spectacolul „ŐrdÅ‘gverÅ‘ Jóbarátok”/”FârtaÈ›ii È™i dracii”. Regia este semnată de Kovács Ildikó.
Duminică, 23 octombrie, de la orele 11 È™i 12.30 se va juca la Teatrul de PăpuÈ™i „Puck” spectacolul CenuÈ™ăreasa, după FraÈ›ii Grimm. Regia este semnată de regretata Mona Marian.
Între 24 È™i 28 octombrie, spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hansel È™i Gretel”, în regia Vargăi Ibolya, va avea o microstagiune în Gheorgheni.
Sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 11, pe scena Teatrului de PăpuÈ™i „Puck” se va juca spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hansel È™i Gretel”, în regia Vargăi Ibolya.
Duminică, 30 octombrie, de la orele 11È™i 12.30 se va juca „PunguÈ›a cu doi bani”, după Ion Creangă, scenariul şi regia Decebal Marin.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 È™i se află în subordinea Consiliului JudeÈ›ean Cluj. Palmaresul instituÈ›iei cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum È™i importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului. În luna octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediÈ›ie la care sunt invitate trupe de marcă de teatru de păpuÈ™i din È›ară, din Danemarca, Rusia, Ungaria şi Slovenia. Pe afiÈ™ul ediÈ›iei 2016 se vor afla 25 de spectacole, ateliere, conferinÈ›e È™i dezbateri pe teme specifice artei păpuÈ™eriei.

Biroul de presă
8 septembrie 2016