Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 27 Mai 2017
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Noua cladire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borsa intra in linie dreapta

Noua cladire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borsa intra in linie dreapta

                                                                                 

                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref. Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borşa intră în linie dreaptă

     Edificarea noii clădiri a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borşa, unitate sanitară preluată de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2010, a întrat în linie dreaptă, stadiul lucrărilor de construire fiind în acest moment de aproximativ 90%. Această investiţie în cuantum de cca. 9,1 milioane de lei, finanţată integral din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, are rolul de a prelua o parte din funcţionalitatea vechilor spaţii vizate de un proces de retrocedare, noul imobil dispunând de saloane încăpătoare și igienizate pentru cazarea pacienţilor, un bloc alimentar şi o sală de mese adaptate nevoilor, o spălătorie, o farmacie, precum şi alte spaţii de depozitare.
     „Ne bucurăm să putem anunţa opinia publică precum şi familiile celor internaţi aici în legătură cu faptul că a mai rămas extrem de puţin timp până la momentul dării în funcţiune a noii clădiri, moment care va însemna, cu certitudine, condiţii mult mai bune de cazare şi de tratament pentru pacienţi, la nivelul mileniului III şi al celor mai exigente standarde din domeniu”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
     Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borşa are un regim de înălţime D+P+2E, cu o suprafaţă construită de 775 mp, respectiv suprafaţa desfăşurată de 2.981,77 mp şi va dispune de 90 paturi de spitalizare pentru cazarea pacienţilor cu afecţiuni psihice cronice.
     În cursul anului 2016 s-au desfăşurat o serie de lucrări de construire vizând finalizarea compartimentării interioare, realizarea instalaţiilor interioare termice, sanitare şi electrice, finisarea încăperilor conform destinaţiei - şape, zugrăveli, pardoseli, montajul obiectelor sanitare cu instalaţiile aferente, construcţia casei de la poartă, împrejmuirea clădirii, amenajarea drumurilor din incintă şi a aleilor pietonale, dotarea blocului alimentar şi a spălătoriei unităţii, etc. În momentul de faţă se lucrează la finisajele interioare şi exterioare aferente clădirii principale, la finalizarea căilor de acces din incintă, precum şi a împrejmuirii, ulterior urmând a se realiza dotarea noii clădiri cu mobilier specific funcţionalităţii fiecărui spaţiu.
 
Biroul de presă
6 octombrie 2016