Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Nou serviciu online - AdolescenTEEN

Nou serviciu online - AdolescenTEEN

                                                                                           

                                                                   CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Nou serviciu online la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj - AdolescenTEEN - Pagina adolescenţilor

     Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, anunţă lansarea unui nou serviciu online de bibliotecă prin pagina web a bibliotecii, AdolescenTEEN - Pagina adolescenţilor.
     Aşa cum se ştie misiunea Bibliotecii Judeţene “Octavian Goga” este aceea de a servi interesele de informare, studiu, educaţie, lectură şi recreere ale tuturor celor ce ne trec pragul, prin oferirea accesului liber, gratuit şi nediscriminatoriu la informaţie şi cunoaştere. Acest proiect vine să completeze oferta de servicii pe care biblioteca le propune clujenilor aflaţi la vârsta adolescenţei. 
     Informaţiile oferite sunt grupate pe mai multe categorii:
Biblioteca ta, care cuprinde un link spre Catalogul online al bibliotecii – pentru cei care doresc să ştie dacă biblioteca deţine în colecţiile sale un anumit document, dar şi înspre două dintre serviciile de referinţe ale bibliotecii: Serviciul de Referinţe prin Mesageria Instantă – Bibliotecar online, Serviciul de Referinţe prin E-mail – Întreabă bibliotecarul, o secţiune cu recomandări de lectură pentru adolescenţi - Noi vă recomandăm şi o bibliografie tematică - Adolescenţa în colecţiile bibliotecii.
Pentru voi, care oferă câteva liste cu  link-uri spre cărţi electronice, cărţi de benzi desenate, cărţi audio, o listă cu aplicaţii software utile, o listă cu termeni utilizaţi pe messenger, dar şi câteva sugestii pentru online music players şi online music makers. De asemenea, rubrica mai pune la dispoziţie şi o listă cu reviste online pentru tineri. Adolescenţii sunt invitaţi să contribuie la completarea acestor liste.
Bine de ştiut – rubrica pune la dispoziţie informaţii utile pentru educaţia şi sănătatea adolescenţilor, despre felul în care se pot implica în calitate de voluntari în acţiunile din comunitate, despre modalităţi de petrecere a timpului liber şi despre prevenirea consumului  de substanţe care dau dependenţă.
      Pagina adolescenţilor lansează şi un Concurs foto. Tema concursului se va modifica lunar. Adolescenţii sunt aşteptaţi să încarce propriile fotografii şi să îşi invite prietenii să le voteze.  
      Calendarul evenimentelor aduce la cunoştinţa adolescenţilor evenimentele din bibliotecă la care sunt invitaţi să participe.
      Vă invităm să vizitaţi noua secţiune a paginii web a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj la:
www.bjc.ro/paginaadolescentilor.

Biroul de presă
17.01.2012