Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Nou proiect cu finantare europeana castigat de CJCluj

Nou proiect cu finantare europeana castigat de CJCluj

                                       

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Consiliul Judeţean Cluj a câştigat un nou proiect cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene

     Consiliul Judeţean Cluj a câştigat un proiect cu finanţare europeană destinat promovării egalităţii de şanse pentru femei şi eliminării stereotipurilor de gen din societatea românească, „FEMEIA, ÎN VIZIUNEA MASS MEDIA – FACTOR DE ECHILIBRU ŞI EGALITATE”. Bugetul total al proiectului este de 1.640.070 lei, din care 1.607.268 lei sunt nerambursabili şi 32.802 lei reprezintă contribuţia solicitantului.
     Realizat în parteneriat cu Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj şi SIVECO România SA, acest proiect urmăreşte implicarea directă a mass mediei în deconstrucţia stereotipurilor, în acţiuni educative şi în campanii de conştientizare în rândul femeilor şi sprijinirea directă a acestora pentru asigurarea unui acces egal la construirea unei cariere profesionale. Implementarea acestor măsuri va genera efecte pozitive pe termen lung, concretizate în experienţa profesională dobândită, nivel de calificare ridicat şi ocupare permanentă pentru femei. Beneficiile pentru grupul ţintă presupun dobândirea de competenÈ›e care să ducă la găsirea de locuri de muncă permanente, dar şi o mai bună promovare a femeilor în mediul în care activează.
     Acest proiect este primul de acest gen din regiune, astfel că presa clujeană, considerată ca având o foarte mare influenţă asupra societăţii, are acum şansa de a se implica în eliminarea stereotipurilor şi creşterea conştientizării principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Pe parcursul derulării proiectului, vor fi organizate sesiuni de formare pentru experţii şi operatorii mass-media, dar şi un stagiu de pregătire a ziariştilor, stagiu programat să se desfăşoare în Franţa, ţara în care presa constituie un real sprijin în lupta femeilor pentru egalitatea de şanse. Concomitent, vor fi furnizate  programe de formare profesională în ocupaţia de infirmier a 200 de femei, pentru alte 70 de femei avându-se în vedere calificarea în meseria de psiholog social. De asemenea, este programată şi o campanie de promovare a 40 de poveşti de succes ale femeilor aflate în funcţii de conducere.


Biroul de presă
10 martie 2014