Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noi suplimentari pentru modernizarea drumurilor

Noi suplimentari pentru modernizarea drumurilor


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

  

 

Informare de presă

Ref. Noi suplimentări de fonduri pentru modernizarea drumurilor judetene

 

Consiliul Judetean Cluj a aprobat în cadrul sedintei ordinare de luni, 30 octombrie 2017, proiectul de hotărâre initiat de presedintele forului administrativ judetean, domnul Alin Tise, prin care au fost alocati suplimentar 1.000.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare si reabilitare a drumului judetean DJ 107F limită cu judetul Alba – Luncani (DN 15). Totodată, nu mai putin de 4.005.820 lei au fost alocati realizării documentatiilor de avizare a lucrărilor de interventii (D.A.L.I.), a proiectelor tehnice (P.T.), a avizelor si acordurilor necesare programului de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene.  

De asemenea, tot în cadrul sedintei Consiliului Judetean a fost adoptată o hotărâre prin care au fost aprobati indicatorii tehnico-economici actualizati aferenti lucrărilor de modernizare si reabilitare a patru noi drumuri judetene din judetul Cluj, respectiv DJ 161A Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare, DJ 161C Iclod – Alunis, DJ 161C Alunis – Cornesti si DJ 108N Aghires – limită cu judetul Sălaj.

Asa după cum am mai precizat, ceea ce ne dorim este ca un număr cât mai mare de drumuri judetene să beneficieze de lucrări complexe de reabilitare si modernizare, în profunzimea drumului. Acesta este motivul pentru care urmărim constant să identificăm noi si noi sume disponibile pe care să le directionăm în acest scop, al reparatiilor de amploare finalizate prin turnarea de covor asfaltic în două straturi”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Necesitatea adoptării acestei hotărâri a fost determinată de initierea procedurilor vizând încheierea, între Consiliul Judetean Cluj si Ministerul Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, a contractului de finantare pentru proiectarea si executia lucrărilor de modernizare si reabilitare a celor patru drumuri judetene anterior mentionate. Suma totală prevăzută în acest sens, de 15.043.540 lei, urmează a fi alocată prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locală 2017-2020, cofinantarea din bugetul Consiliului Judetean Cluj urmând să se ridice la 3.875.620 lei.

 

Biroul de presă

30 octombrie 2017