Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noi investitii la SCBI

Noi investitii la SCBICONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Echipamente de inalta performanta pentru Spitalul Clinic de Boli Infectioase


     Plenul Consiliului Judetean Cluj, intrunit marti, 28 august 2018, a aprobat prin vot proiectele de hotarare vizand aprobarea studiului de oportunitate, respectiv a cheltuielilor aferente investitiei privind dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca.
     Initiate de presedintele Consiliului Judetean, domnul Alin Tise, initiativele legislative propun dotarea unitatii aflate sub autoritatea forului administrativ judetean cu aparatura medicala de inalta performanta, scopul final al investitiei fiind cresterea calitatii actului medical precum si asigurarea unui diagnostic si tratament de calitate superioara tuturor pacientilor.
     „Fiind un centru medical renumit, cu o adresabilitate de peste 3,5 milioane de pacienti, Clujul are nevoie de o infrastructura medicala performanta, adaptata nevoilor fiecarui pacient. Am toata convingerea ca investitiile constante pe care le realizam in acest domeniu contribuie la cresterea calitatii actului medical prestat. Pe cale de consecinta, contribuim si la conturarea unei imagini cat mai bune a acestui judet din perspectiva serviciilor medicale oferite”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     In mod concret, prin intermediul asistentei financiare nerambursabile solicitate, in cuantum de 10.486.735 lei, Consiliul Judetean Cluj doreste achizitionarea de echipamente de performanta sporita pentru dezvoltarea si diversificarea activitatii serviciilor de radiologie si imagistica medicala, precum si a echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansata Minim Invaziva - CICAMI. Totodata, se vor mai achizitiona o Trusa de endoscopie cu rezolutie inalta si tehnici de evaluare cromo-endoscopica, o masina automata de spalat si dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, precum si echipamente de electroterapie si laserterapie de generatie noua in Laboratorul de recuperare medicala fizica si balneologie.
     Amintim in acest sens ca valoarea totala estimata a proiectului de dotare a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca este de 12.045.428,03 lei, cofinantarea asigurata de catre Consiliul Judetean Cluj cifrandu-se la suma de 1.558.693,03 lei.

                                                                  *         *          *
     Spitalul Clinic de Boli Infectioase este structurat pe doua activitati principale ale sistemului de sanatate si anume: activitate spitaliceasca si activitate ambulatorie. Activitatea spitaliceasca este asigurata in special in unitatea principala situata pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizeaza un numar de cca. 7.000 de cazuri de spitalizare continua si cca. 15.000 cazuri de spitalizari de zi specifice patologiei bolilor infectioase. De asemenea, activitatea ambulatorie se desfasoara in special in cadrul Ambulatoriului Integrat situat pe str. Motilor nr. 19, unde se ofera servicii ambulatorii si de spitalizare de zi pentru 24 de specialitati clinice adulti si 11 specialitati clinice copii. Anual se efectueaza intre 170.000 si 200.000 de consultatii medicale de specialitate si cca. 15.000 servicii medicale de spitalizari de zi.


Biroul de presa
28 august 2018