Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noi investitii ale Consiliului Judetean la Spitalul pentru Copii

Noi investitii ale Consiliului Judetean la Spitalul pentru Copii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Comunicat de presă

Ref. Noi investitii ale Consiliului Judetean la Spitalul pentru Copii

 

Plenul forului administrativ judetean a adoptat miercuri, 26 iulie a.c., proiectul de hotărâre initiat de Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, privind aprobarea proiectului „Cresterea eficientei energetice la clădirile Sectiei Pediatrie II, Corpurile C1 si C2 din cadrul Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii Cluj-Napoca”, proiect ce urmează a fi depus spre finantare în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Necesitatea derulării acestei investitii în cadrul sectiei Pediatrie II a Spitalului de copii este determinată de vechimea si starea de degradare accentuată a celor două corpuri de clădire situate pe strada Crisan din municipiul Cluj-Napoca, acestea având, în prezent, consumuri energetice respectiv încălzire, apă caldă si iluminat, foarte mari.

Prin reabilitarea termică a celor două imobile ale Spitalului de Urgentă pentru Copii ne dorim, pe de o parte, să contribuim la cresterea confortului pacientilor si al personalului medical, si, pe de altă parte, să scădem presiunea bugetară rezultată ca urmare a cheltuielilor mari avansate pentru plata utilitătilor”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

În mod concret, în vederea îndeplinirii obiectivului acestui proiect, respectiv cel de crestere a eficientei energetice, vor fi realizate o serie de lucrări care vizează în special izolarea termică a peretilor exteriori ai celor două clădiri, izolarea conductelor de încălzire si a celor de apă caldă, înlocuirea corpurilor de iluminat interior existente cu lămpi de tip LED care conferă o eficientă energetică ridicată si un consum redus de energie, instalarea de panouri fotovoltaice etc. Toate aceste noi investitii vor contribui la reducerea consumurilor de energie din surse conventionale si diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie primară - încălzire, apă si iluminat este preconizat a scădea cu minim 30%, până la valori cuprinse între 170 si 200 kwh/mp2/an.

În ceea ce priveste sursele de finantare ale acestei investitii în valoare totală de 2.339.354,64 lei, acestea se constituie atât din asistenta financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională, în sumă de 1.892.701,69 lei, cât si din contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj, în valoare de 446.652,95 lei.

Mentionăm în acest context faptul că Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii este un spital universitar de prestigiu al medicinei românesti care îsi desfăsoară activitatea în opt locatii diferite din municipiul Cluj-Napoca, fiind format din 15 sectii care totalizează un număr de 506 de paturi. Aici se desfăsoară atât activitate medicală specifică de îngrijire a copiilor bolnavi din judetul Cluj si din alte peste 30 de judete ale tării cât si o intensă activitate didactică si stiintifică. În ceea ce priveste Clinica Pediatrie II a Spitalului, în care se află cele două corpuri de clădire edificate acum mai bine de un secol, această unitate oferă servicii medicale nou-născutilor, sugarilor, copiilor si adolescentilor până la vârsta de 18 ani, într-o multitudine de domenii, care variază de la pediatrie generală la oncologie pediatrică.

 

Biroul de presă

27 iulie 2017