Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noi fonduri pentru reabilitarea drumurilor judetene

Noi fonduri pentru reabilitarea drumurilor judetene


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref. Noi fonduri obtinute de Consiliul Judetean pentru reabilitarea drumurilor judetene

 

            Nu mai putin de 9,7 milioane de lei, alocati initial din bugetul Consiliului Judetean Cluj pentru reabilitarea drumului judetean 107L Petresti-Lita, au devenit disponibili pentru a fi investiti de forul administrativ judetean în repararea si modernizarea unor noi drumuri judetene. Această economie a devenit posibilă ca urmare a obtinerii unei noi finantări prin intermediul programului national menit să stimuleze dezvoltarea locală.

Astfel, Consiliul Judetean va trebui să asigure, acum, din fondurile proprii, doar cca. 15% din valoarea lucrărilor de modernizare a drumului judetean 107L Petresti-Lita, respectiv 1.888.703 lei. În acest fel, diferenta până la suma totală de 11.600.545,82 lei, adică peste 9,7 milioane de lei, urmează a fi realocată de forul judetean pentru repararea altor drumuri judetene, neincluse până acum în programele de lucrări.

 Această nouă finantare recent obtinută si care ne degrevează de niste costuri extrem de însemnate ne permite să includem noi sectoare în lista drumurilor judetene ce vor beneficia de reabilitare si modernizare. În final, de câstigat vor avea toti clujenii precum si economia locală, în ansamblu” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            În ceea ce priveste lucrările de reabilitare si modernizare a drumului judetean 107L Petresti-Lita, între pozitiile kilometrice 14+900 si 30+950, acestea constau într-o serie de operatiuni complexe, în profunzimea drumului, care se vor finaliza prin asternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder si strat de uzură. Totodată, lucrările de modernizare mai constau în construirea a trei noi poduri, respectiv cele de kilometrii 15+500, 15+881 si 20+057, realizarea de santuri, podete si acostamente, amenajarea drumurilor laterale, etc.

 

Biroul de presă

17 ianuarie 2018