Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Marti, 14 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noi drumuri judetene vor fi reabilitate

Noi drumuri judetene vor fi reabilitate

                                                                   

           CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Noi drumuri judetene vor fi reabilitate si modernizate de Consiliul Judetean Cluj

 

            Întrunit în sedintă extraordinară luni, 6 iunie a.c., Consiliul Judetean Cluj a aprobat propunerea presedintelui forului administrativ judetean, domnul Alin Tise, de suplimentare a listei drumurilor judetene ce vor fi reabilitate si modernizate în anul 2017.

            În acest sens, Programul de investitii derulat de Consiliul Judetean în acest an pentru modernizarea retelei de drumuri judetene a fost suplimentat cu trei noi artere, respectiv DJ182F DN17 - Valea Gârboului - DN18B km 0+000 - 9+980, DJ161E Buza - Feldioara - Valea Caldă (DJ161F) km 16+000 - 25+420 si DJ170B Topa Mică (E81) - Aschileu Mic (DJ109) km 0+000 - 8+000.  În acest sens, Consiliul Judetean a aprobat fondurile necesare pentru realizarea serviciilor de proiectare, a expertizelor tehnice, a Documentatiilor de Avizare a Lucrărilor de Interventie (D.A.L.I) si a Proiectelor Tehnice (P.T), precum si a celorlalte avize si acorduri necesare, procedurile de achizitie ale acestora urmând a fi demarate în cel mai scurt timp.

            De asemenea, tot în cadrul sedintei Consiliului Judetean a fost aprobată alocarea fondurilor necesare pentru finalizarea lucrărilor de întretinere curentă si periodică pe drumul judetean 107R Cluj Napoca - Făget - Ciurila (DJ107L), respectiv pentru refacerea stratului de uzură al covorului asfaltic.

             Este pentru mine un nou motiv de satisfactie faptul că lista drumurilor judetene ce vor beneficia de ample lucrări de reabilitare si modernizare se îmbogăteste cu alte patru sectoare pentru că asta înseamnă sanse în plus de dezvoltare pentru mai multe comunităti locale si conditii optime de trafic pe cât mai multe artere din judet”, a declarat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Cele patru drumuri judetene aprobate suplimentar pentru a fi reparate, reabilitate si modernizate  prezintă o importantă deosebită în cadrul retelei de transport din judet. Astfel, DJ170B Topa Mică(E81) - Aschileu Mic (DJ109) asigură conectivitatea drumului judetean DJ109 DN1C – limita cu judetul Sălaj, la reteaua TEN - T, respectiv DN1F (E81). Reabilitarea drumului judetean 182F DN17 - Valea Gârboului - DN18B km va asigura o legătură mult mai bună între judetele Maramures si Bistrita-Năsăud, participantii la trafic nemaifiind nevoiti să parcurgă aproximativ 20 de km în plus pentru a ocoli prin municipiul Dej. Modernizarea drumului judetean 161E Buza - Feldioara - Valea Caldă (DJ161F) va asigura o mai bună mobilitate si conectivitate a localitătilor din partea de vest a judetului la zona turistică a lacurilor de la Geaca si, mai departe, spre DN 16 – limita cu judetul Bistrita-Năsăud.  În ceea ce priveste DJ 107R Cluj Napoca - Făget – Ciurila, modernizarea acestui sector de drum judetean intens circulat va contribui la scăderea timpului de deplasare, respectiv la cresterea confortului de transport atât pentru turistii care aleg să se relaxeze în proximitatea municipiului resedintă de judet cât si pentru cei care vor o legătură mult mai rapidă si directă dinspre Cluj-Napoca înspre zona de sud a judetului si a Autostrăzii Transilvania. 

 

Biroul de presă

6 iunie 2017