Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Noi demersuri in directia finalizarii exproprierilor terenurilor din vecinatatea Aeroportului clujean

Noi demersuri in directia finalizarii exproprierilor terenurilor din vecinatatea Aeroportului clujean

                                                                               

                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref. Noi demersuri în direcţia finalizării exproprierilor terenurilor din vecinătatea Aeroportului clujean

    Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a aprobat vineri, 12 august 2016, demararea achiziţiei publice de servicii cadastrale pentru lucrarea de utilitate publică „Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj”.
    Mai exact, pentru ca proiectul de extindere de la 2.100 la 3.500 de metri a noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” să poată continua, Consiliul Judeţean Cluj trebuie să exproprieze în perioada următoare, 140 de parcele din zona Aeroportului clujean – Someşul Mic situate pe raza localităţilor Cluj-Napoca şi Apahida. În acest sens, firma care va obţine contractul va trebui să întocmească documentaţiile cadastrele ale respectivelor imobile cuprinse în prima jumătate a Tronsonului II, precum şi în Tronsoanele I şi V integral. În ceea ce priveşte celelalte tronsoane, respectiv cea de-a doua jumătate a Tronsonului II, precum şi Tronsoanele III şi IV integral, sarcina întocmirii documentaţiilor cadastrale revine Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, instituţie care a început, la rândul ei, demersurile în acest sens.
    „Raţiunea acestor demersuri e legată de dorinţa de a continua într-un ritm cât mai  accelerat investiţiile care vizează dezvoltarea Aeroportului, inclusiv prelungirea pistei până la 3.500 de metri. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care am cerut expres ca lucrările cadastrale să se finalizeze în 90 de zile, astfel încât să putem continua ulterior procedurile de expropriere a terenurilor din zona Aeroportului, proceduri suspendate momentan din cauza unor neconcordanţe legate de proprietatea asupra unor parcele”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
    Valoarea estimată a serviciilor cadastrale pentru lucrarea de utilitate publică „Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj” este de 150.000 lei la care se adaugă TVA, suma fiind determinată în urma analizării preţurilor practicate pe piaţă pentru lucrări asemănătoare.  
 

Biroul de presă
12 august 2016