Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Muzeul Etnografic, membru AEOM

Muzeul Etnografic, membru AEOMCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Muzeul Etnografic al Transilvaniei, membru al Asociatiei Europene a Muzeelor in Aer Liber     Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, a participat in perioada 21-25 august 2017, in Marea Britanie, la lucrarile celei de-a 28-a Conferinte a Asociatiei Europene a Muzeelor in Aer Liber (AEOM – Association of European Open-air Museum).
     La incheierea conferintei, in data de 25 august 2017, la recomandarea doamnei Katarina Frost (Suedia), presedinta in exercitiu a AEOM,  si a domnului David J. Eveleigh (Marea Britanie), vicepresedinte AEOM, Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca a primit calitatea de membru al acestei prestigioase asociatii, devenind astfel cea de-a doua institutie muzeala din Romania care face parte din aceasta organizatie, alaturi de Muzeul National al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucuresti.
     ,,Suntem extrem de onorati de faptul ca Muzeul Etnografic al Transilvaniei a obtinut acest statut important, demonstrandu-se astfel ca proiectele derulate de-a lungul timpului si-au atins scopul de a valorifica obiectele de patrimoniu pe care institutia le detine si de a atrage cat mai multi vizitatori, romani si straini, deopotriva”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

     Gazduita de Black Country Living Museum si de Ironbridge Gorge Museum, conferinta din acest an a fost organizata sub genericul ,,The Resilient, Entrepreneurial Museum and Master Planning” (Muzeul flexibil, antreprenorial si master planning) si a reunit un numar de 127 de specialisti din peste 40 de institutii muzeale din Europa, America de Nord si Australia. Tema principala a conferintei a fost discutata in data de 23 august, la Ironbridge Gorge Museums, intr-o dezbatere in care au fost prezentate doua experiente europene relevante in domeniu: Thomas Bloch Ravn, „Planul de dezvoltare al Muzeului Den Gamle By, Danemarca” si Tudor Salagean, „Master planning la Muzeul Etnografic al Transilvaniei”, Romania.
     Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie muzeala coordonata de forul administrativ judetean a derulat si continua sa implementeze o serie de proiecte avand ca scop valorificarea patrimoniului cultural, precum si transformarea Parcului in aer liber din Hoia intr-un obiectiv atractiv pentru desfasurarea de activitati culturale, evenimente, expozitii temporare, activitati cu publicul, diverse conferinte si workshop-uri, targuri si festivaluri traditionale, dar si pentru vizitele in familie si pentru iubitorii activitatilor in aer liber.Biroul de presa
31 august 2017