Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Programe > MOFRER "Implementarea unei filiere regionale privind energia alternativa in Transilvania"

MOFRER "Implementarea unei filiere regionale privind energia alternativa in Transilvania"

Programul  ALTNER „Energie Inteligentă-Europa”

Bugetul total eligibil al proiectului este de 410.000 Euro, din care de la Comunitatea europeană, prin programul ALTNER „Energie Inteligentă-Europa”, 205.000 euro, ceea ce reprezintă 50 % şi cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Cluj 20.000 euro, asigurată, în proporţie de 93% din salariile brute ale funcţionarilor publici din echipa de implementare a proiectului. La aceste cheltuieli se adaugă şi cheltuielile  neeligibile ale proiectului, adică TVA-ul, comisioane şi dobânzi bancare în valoare de 4.500 Euro.

 

Parteneri, în cadrul acestui proiect, sunt E.R.B.E. sprl Belgia, în calitate de coordonator, şi Tr@me Scrl Belgia, S.E.M.L. INITIALITE Franţa, Agenţia Locală de Energie din Ardennes, Franţa, Administraţia Parcului Naţional Retezat, Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Judeţean Alba şi Agenţia de Promovare şi Dezvoltare a Judeţului Arad, în calitate de co-beneficiari.

Obiectivul final al proiectului constă în evaluarea posibilităţilor de multiplicare a metodologiei de lucru/intervenţie a proiectului în alte regiuni şi judeţe din România, dar şi alte State Membre sau Candidate care nu dispun încă de suficientă experienţă în domeniu şi care vor avea oportunitatea să fructifice rezultatele concrete ale experienţei franco – belgo - române în domeniul solar şi biomasa.

Stadiul implementării proiectului: finalizat