Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizarea unui nou drum judetean din zona montana

Modernizarea unui nou drum judetean din zona montana

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref. A demarat modernizarea unui nou drum judeţean din zona montană a Clujului 

 

            Din dorinţa de a se profita la maxim de condiţiile meteorologice extrem de favorabile, programul de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere a judeţului Cluj se extinde într-un ritm accelerat, sens în care au fost demarate ample lucrări de reabilitare şi modernizare a unui alt drum judeţean din zona montană a Clujului, respectiv DJ 108C Mănăstireni – Călata - Mărgău, porţiunea cuprinsă între km. 36+050 şi 59+000.  

            Mă bucură faptul că se poate vorbi acum, cu certitudine, despre un demers integrat al Consiliului Judeţean care vizează punerea în valoare, cu prioritate, a zonelor montane cu potenţial turistic ridicat. Fac această afirmaţie în contextul în care, după cum se cunoaşte, acest sector de drum face legătura cu zona turistică Răchiţele-Ic Ponor, la a cărei şi mai bună punere în valoare va contribui”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

            Lucrările de modernizare constau în realizarea de fundaţii, podeţe, ziduri de sprijin, acostamente, executarea de marcaje, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea de covor asfaltic şi a stratului de uzură. 

            Reamintim în acest context faptul că, urmare a deblocării situaţiei lucrărilor/plăţilor aferente Programului Naţional de Dezvoltare Locală, Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrările de reabilitare a trei drumuri judeţene, respectiv  DJ 107N Băişoara – Valea Ierii,
DJ 108C Mănăstireni – Călata şi DJ 109B Fundătura – Corneşti.

 

Biroul de presă  

9 august 2016