Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Programe > Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele - Prislop - Ic Ponor

Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele - Prislop - Ic Ponor

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul de intervenţie 2.1. – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”.

  

Contractul de finanţare încheiat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor în calitate de Autoritate de Management pentru POR prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR şi Judeţul Cluj în calitate de beneficiar a fost semnat în data de 8 august 2008.   

Bugetul total eligibil al proiectului este de 49.863.375 lei, din care Fondul European de Dezvoltare Regională 43.131.819,37 lei (86,5%), Fondul Naţional 5.734.288,13 lei (11,5%) şi contribuţia Consiliului Judeţean Cluj, în calitate de beneficiar, este 997.267,5 lei (2%). La aceste cheltuieli se adaugă cheltuielile neeligibile în valoare de 9.403.296 lei, reprezentând TVA, cheltuieli suportate de către beneficiar.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea durabilă a zonei economice Răchiţele - Prislop – Ic Ponor şi crearea premiselor necesare dezvoltării iniţiativei private.

Scopul proiectului este reabilitarea drumului judeţean DJ 108C + DJ 763, pe o lungime totală de 20,5 km, care va asigura accesul la coridorul de transport naţional DN 1 şi, implicit accesul către zona turistică Prislop – Ic Ponor, respectiv conectarea acestei zone la circuitul turistic naţional. Astfel, va fi pusă în valoare „salba de bijuterii ale naturii” din aceasta zonă pentru a o cuprinde într-un circuit al munţilor Apuseni.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni de la data semnării contractului de finanţare.

Stadiul implementării proiectului: în derulare