Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizarea drumului spre partia Buscat, continua in ritm alert

Modernizarea drumului spre partia Buscat, continua in ritm alert


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Continuă lucrările de modernizare a drumului judetean DJ 107R Muntele Băisorii – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat)

 

Consiliul Judetean Cluj aduce în atentia publicului interesat faptul că lucrările de modernizare si reabilitare a drumului judetean care leagă Statiunea Muntele Băisorii de Pârtia de schi Buscat, continuă cu o serie de lucrări de mare amploare si complexitate, având în vedere formele de relief deosebite si conditiile meteorologice imprevizibile, specifice zonei.

Astfel, lucrările de modernizare a sectorului de drum judetean 107R, care traversează partea estică a Muntilor Apuseni, continuă în acest moment cu o serie de lucrări constând în realizarea de ziduri de sprijin din zidărie si beton, necesare retinerii terenului (pământ, roci, umpluturi) si a apei. Aceste structuri masive de sustinere, în înăltime de până la 3 metri, sunt absolut necesare în zona montană datorită componentei instabile a solului, rolul lor fiind acela de a rezista împingerii pământului prin propria lui greutate.

 Având în vedere că perioada favorabilă derulării de lucrări pe acest sector strategic de drum judetean este destul de scurtă, am solicitat tuturor factorilor responsabili să continue lucrările într-un ritm sustinut, fără a face însă rabat de la calitate. Sunt încrezător că, la finalizarea acestei investitii, numărul turistilor care vor urca spre Muntele Mare, atât iarna, cât si în sezonul cald, va fi din ce în ce mai mare, astfel încât posibilitătile de dezvoltare a zonei vor fi semnificativ înlesnite”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Amintim în acest context faptul că lucrările de modernizare propriu-zise la tronsonul drumului judetean 107R Muntele Băisorii – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat) au debutat în cursul anului 2016 si au constat în montarea a nouă podete, profilarea si lărgirea platformei de drum, precum si realizarea de fundatii adâncite pe mai multe portiuni de drum. Ulterior, în primăvara acestui an, în conditii meteorologice favorabile, lucrările de reabilitare au continuat cu asterneri de strat de balast pe mai multe tronsoane situate pe un sector de drum în lungime de 3,5 kilometri.

Până la finalizarea completă a proiectului, lucrările vor continua cu asternere de strat de balast pe restul sectoarelor de drum, asternere de strat de piatră spartă, ziduri de sprijin, santuri betonate si santuri de pământ, covor asfaltic în două straturi (binder si strat de uzură) si semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat în lungime totală de peste 8 kilometri, mai exact de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 55+650.

 

Biroul de presă

26 iunie 2017