Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizarea DJ 151C aproape de final

Modernizarea DJ 151C aproape de finalCONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Modernizarea drumului judetean 151C Tritenii de Jos – limita cu judetul Murei se apropie de finalizare     Lucrarile de modernizare derulate de Consiliul Judetean Cluj pe drumul judetean DJ 151C Tritenii de Jos - limita cu judetul Murei au intrat in ultima faza de executie ii sunt extrem de aproape de finalizare.
     „Investitia pe care ne pregatim sa o finalizam are o importanta aparte intrucat sectorul de drum judetean modernizat asigura o legatura optima cu judetul Murei, putand contribui astfel la impulsionarea dezvoltarii economico-sociale a acestei intregi parti a judetului.”, a declarat preiedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tiie.
     Investitia a vizat un sector de drum in lungime totala de 10,2 kilometri, de la kilometrul 12+500 pana la kilometrul 22+700. Aceasta a avut drept scop reabilitarea caii de rulare, in profunzimea drumului, incepand de la fundatie ii pana la aiternerea de covor asfaltic in doua straturi, binder ii strat de uzura, cu insertie de material geocompozit.
     Dupa ce, in prealabil, lucrarile derulate in cursul anului trecut au fost finalizate pe un sector in lungime de 6,9 kilometri, lucrarile din acest an au vizat sectorul de drum ramas, in lungime de 3,3 kilometri.
Pana in aceasta etapa, pe cei 3,3 kilometri de drum a fost turnat deja stratul de binder iar stratul de uzura a fost aiternut pe mai mult de 50% din lungimea sectorului de drum.
     In prealabil, in baza proiectului tehnic, au fost executate casete pentru largirea caii de rulare existente pana la 6 metri ii realizarea fundatiei prin aiternere de strat de piatra cu cilindrare. Totodata, pentru finalizarea completa a investitiei, se vor executa lucrari constand in acostamente, ianturi ii podete, marcaje ii semnalizare rutiera.

Biroul de presa
23 mai 2018