Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizare spatii Muzeul de Arta

Modernizare spatii Muzeul de Arta


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Spatiile expozitionale ale Muzeului de Arta, reparate si modernizate     Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, deruleaza in prezent ample lucrari de reparatii si de modernizare a sistemelor de iluminat.
     In contextul in care edificiul muzeal clujean nu a beneficiat de astfel de imbunatatiri de peste doua decenii, spatiile de expozitie ale Galeriei Nationale - expozitia de baza a muzeului - au fost inchise in vederea derularii acestor operatiuni. Prin intermediul lor urmeaza a fi oferit vizitatorilor un spatiu modern si placut din punct de vedere estetic, in armonie cu menirea si frumusetea colectiei de arta expuse.
     „Interventiile de care beneficiaza spatiile expozitionale ale Muzeului de Arta vor aduce multiple beneficii, in special in ceea ce priveste crearea unui climat placut si primitor, atat pentru public, cat si pentru expozanti, menit sa asigure o si mai buna punere in valoare a patrimoniului cu adevarat inestimabil al muzeului” a declarat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Aceasta noua abordare a spatiilor expozitionale care sa fie in concordanta cu evolutiile muzeografiei contemporane a fost impusa atat de multitudinea de evenimente gazduite in ultima perioada cat si de numarul mare de vizitatori ai muzeului, aflat in continua crestere, respectiv 54.000 in 2015, 58.000 in 2016 si, potrivit ultimelor estimari, aproximativ 90.000 de vizitatori platitori in 2017.
     In acest sens, peste doua treimi din suprafetele expozitionale ale Muzeului de Arta Cluj-Napoca au beneficiat pe parcursul anului 2017 de lucrari de reparatii, modernizare si igienizare, fiind optimizate si sistemele de iluminat si cele electrice in asa fel incat sa raspunda cerintelor actuale din domeniul muzeal.
     Programul de modernizare si reparatiile de care beneficiaza acum spatiile muzeului fac parte dintr-un plan mult mai amplu de dezvoltare infrastructurala in cadrul caruia au fost deja puse bazele unui laborator de restaurare, imperios necesar activitatii muzeale. Pe langa acesta, s-a investit in modernizarea logisticii de functionare prin achizitia de echipamente audio-video specifice, respectiv materiale de tehnica muzeala destinate eficientizarii activitatilor specifice.
     Rolul tuturor acestor masuri e acela de a asigura modernizarea institutionala bazata pe o planificare multianuala, in scopul crearii unei ambiante placute publicului si artistilor expozanti.

Biroul de presa
12 decembrie 2017