Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizare si reabilitare DJ 107L

Modernizare si reabilitare DJ 107L


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Incepe modernizarea si reabilitarea drumului judetean 107L Petrestii de Jos – Lita     Consiliul Judetean Cluj a predat constructorului, respectiv societatii Samus Tec SA, amplasamentul pentru lucrarea „Modernizarea si reabilitarea drumului judetean DJ 107L Petresti – Lita”, lucrare de mare anvergura menita sa contribuie la imbunatatirea infrastructurii rutiere a judetului. Actiunea a avut loc in prezenta reprezentantilor Consiliului Judetean, a dirigintelui de santier din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului, a reprezentantilor constructorului si ai autoritatilor locale.
     „Ma bucura faptul ca am ajuns in aceasta etapa, a executiei propriu-zise si ca locuitorii din zona si nu numai vor putea beneficia cat de curand de un drum de cea mai buna calitate, cu atat mai mult cu cat acesta asigura o legatura rapida si facila pe doua directii importante, cu drumul judetean DJ 107R pe directia Ciurila – Salicea – Cluj - Napoca si cu drumul judetean 107M pe directia Luna de Sus (DN 1) – Savadisla – Baisoara. Totodata, ii asigur pe clujeni ca in cel mai scurt timp asemenea drumuri degradate vor ramane de domeniul trecutului” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Lucrarile de reabilitare si modernizare vizeaza un tronson in lungime de 16,05 kilometri, de la kilometrul 14+900 pana la kilometrul 30+950 si vor consta intr-o serie de operatiuni complexe, in profunzimea drumului, care se vor finaliza prin asternerea de covor asfaltic in doua straturi, respectiv binder si strat de uzura. Totodata, lucrarile de modernizare vor presupune construirea a doua poduri noi si reabilitarea unuia deja aflat in exploatare precum si realizarea de santuri si acostamente. In acest sens, in zilele care urmeaza se vor executa lucrari pregatitoare in vederea asigurarii frontului de lucru, asternere de material pietros si plombari.

Biroul de presa
10 mai 2017