Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizare retea electrica - Sanpaul

Modernizare retea electrica - Sanpaul


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Modernizarea retelei electrice din zona comunei Sânpaul

 

            Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat autorizatia de construire în vederea modernizării liniei electrice aeriene de joasă tensiune în lungime de 4,1 km din localitatea Mihăiesti, comuna Sânpaul, judetul Cluj.

            Necesitatea derulării acestei investitii este determinată atât de vechimea liniei electrice aeriene de 0,4KV amplasată în urmă cu aproximativ 50 de ani de-a lungul drumului european E81 cât, mai ales, de cresterea constantă a consumului mediu/abonat din zonă. De altfel, acest din urmă fapt a condus, pe cale de consecintă, la o crestere a gradului de încărcare a retelelor si, respectiv, la o scădere a parametrilor calitativi corespunzători energiei electrice.

Practic, prin intermediul acestei lucrări de modernizare se urmăreste asigurarea parametrilor optimi de functionare a retelelor, conform cerintelor standard de performantă în domeniu, respectiv o diminuare considerabilă a căderilor de tensiune si a curentilor de scurtcircuit care pot afecta iremediabil consumatorii electrici.

            Având în vedere faptul că nu doar dezvoltarea comunitătilor ci viata în sine si activitătile cotidiene ale noastre, ale tuturor, sunt tot mai multe legate de tehnologiile moderne ce folosesc energie electrică, am considerat ca fiind prioritară o astfel de investitie menită să adapteze reteaua electrică din zonă la necesitătile actuale si la tendintele pe care le anticipăm” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Principalele lucrări care vor fi realizate si care se vor derula pe o perioadă de maximum 6 luni de la data emiterii ordinului de începere vor consta în înlocuirea stâlpilor existenti si montarea altora noi, în functie de necesităti, înlocuirea linii aeriene actuale cu una nouă, superioară din punctul de vedere al sectiunii, realizarea de prize de pământ, demontarea si remontarea bransamentelor, montarea de descărcătoare de joasă tensiune, înlocuirea conductoarelor neizolate cu cele izolate, etc. De asemenea, se va realiza o modernizare consistentă si a instalatiei de iluminat public, prin montarea de noi corpuri de iluminat pentru asigurarea acestui serviciu la cele mai înalte standarde calitative având în vedere traficul uman si auto consistent existent pe acest sector de drum european.

           

Biroul de presă

19 martie 2018