Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizare infrastructura educationala

Modernizare infrastructura educationala


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Demersuri pentru modernizarea infrastructurii educationale din satele clujene     Consiliul Judetean Cluj a eliberat o serie de certificate de urbanism necesare modernizarii infrastructurii educationale, scolare si prescolare, din patru comune clujene, respectiv Bontida, Chiuiesti, Sacuieu si Vad. 
     ,,Investitiile in infrastructura educationala din aceste localitati au rolul de a contribui la cresterea gradului de acces al copiilor la educatie. Dorinta noastra este ca, si in mediul rural, copiii aflati la inceput de drum sa poata invata intr-un ambient cat mai placut si curat, care sa indeplineasca toate cerintele desfasurarii unui proces educativ civilizat”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In ceea ce priveste comuna Bontida, a fost eliberat certificatul de urbanism necesar autorizarii lucrarilor de construire a unei noi gradinite in satul Rascruci. Noua constructie, cu o suprafata totala desfasurata de 780 de mp, va fi realizata in locul actualei gradinite construite in anul 1939, imobil care va fi, in prealabil, demolat. Aceasta va deservi aproximativ 80 de copii, urmand sa dispuna de patru sali de clasa si functiuni aferente unei gradinite cu program prelungit, respectiv sala multifunctionala, bucatarie, vestiare, cabinet medical, etc.
     Pentru comuna Chiuiesti a fost eliberat un certificat de urbanism in vederea modernizarii, extinderii si dotarii scolii gimnaziale din localitate. Astfel, actualul corp de cladire cu destinatia de scoala, edificat in urma cu aproximativ 65 de ani va intra intr-un amplu proces de modificare structurala, urmand sa aiba un regim de inaltime P+E+Ms. Ca un element de noutate, in cadrul cladirii modernizate si extinse va fi amenajata inclusiv o sala de sport. In ceea ce priveste extinderea pe verticala a imobilului, aceasta este necesara in conditiile in care actualele spatii sunt insuficiente pentru desfasurarea in conditii optime a activitatilor scolare. Se vor realiza, de asemenea, lucrari de refacere a finisajelor interioare si exterioare, va fi inlocuita tamplaria, se vor anvelopa peretii exteriori, se va edifica un corp nou unde va fi montata centrala termica, etc.
     Un alt certificat de urbanism eliberat se refera la construirea, de la zero, a unei noi gradinite in comuna Sacuieu. In suprafata totala de aproximativ 245 de mp, imobilul urmeaza a fi amplasat in vecinatatea scolii din localitate.
     Nu in ultimul rand, presedintele Consiliului Judetean a eliberat un certificat de urbanism in scopul modernizarii si dotarii gradinitei din satul Bogata de Sus, comuna Vad. Proiectul vizeaza, in principal, o recompartimentare functionala a imobilului in suprafata de 261 mp, prin amenajarea a doua sali de grupa, a unei sali pentru educatori, a doua depozite pentru alimente si materiale didactice, a trei grupuri sanitare, din care unul destinat persoanelor cu dizabilitati. Noul edificiu a fost proiectat astfel incat sa asigure buna desfasurare a activitatilor specifice pentru aproximativ 45 de copii si doua cadre didactice.

Biroul de presa
19 aprilie 2018