Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Modernizare drumuri Capusu Mare

Modernizare drumuri Capusu Mare
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Drumurile din comuna clujeana Capusu Mare vor fi modernizate     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat certificatul de urbanism privind modernizarea drumurilor din comuna clujeana Capusu Mare. Documentul prevede executarea unor lucrari de modernizare, reparare si completare a unor drumuri si  strazi din localitatile Balcesti, Dangau Mic si Dangau Mare, precum si a drumurilor din extravilan.
     Interventiile ce urmeaza a fi realizate la nivelul celor aproximativ 7,33  km de drumuri vor consta in asternerea unui strat de fundatie din balast de 30 de cm si a unui strat de piatra sparta cu grosimea de 15 cm. Totodata, se va turna un strat de beton asfaltic, urmand a fi realizate si acostamentele de piatra sparta cu grosimea de 10 cm.
     „Scopul principal al acestor investitii este de a facilita accesul la restul retelei de drumuri nationale, judetene si comunale precum si de a stimula dezvoltarea economica locala. Totodata, aceste lucrari vor asigura un plus de siguranta si confort pentru participantii la trafic.”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     De asemenea, pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale, au fost proiectate santuri cu sectiune neprotejata, din pamant, santurile existente necesitand reprofilari pentru preluarea debitului mare de apa care poate aparea in urma precipitatiilor.
     Totodata, pentru ca circulatia rutiera sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta, s-a prevazut realizarea semnalizarii rutiere a drumurilor in plan orizontal si vertical, prin realizarea  marcajelor rutiere marginale discontinue si montarea de indicatoare rutiere.
   
Biroul de presa
15 ianuarie 2018