Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Marti, 20 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Minciuna pierderii de TVA in cazul reorganizarii RAADPP

Minciuna pierderii de TVA in cazul reorganizarii RAADPP

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Minciuna pierderii de TVA în cazul reorganizării RAADPP, desființată de ANAF 

 

S-a afirmat public faptul că, din cauza deciziei preşedintelui Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, de a reorganiza Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat se va produce o gaură în bugetul instituţiei de 8 milioane de euro, suma reprezentând TVA-ul recuperat ca urmare a lucrărilor contractate la Stadionul Cluj Arena de către această regie a Consiliului Judeţean Cluj. Domnul Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj, a afirmat public, în cadrul unei conferințe de presă din data de 20 iulie a.c., faptul că: “Dacă regia va fi dizolvată, reorganizată, Consiliul Județean Cluj va fi obligat să restituie la buget cele 8 milioane de euro din TVA-ul recuperat pentru lucrările contractate prin intermediul RAADPP de la stadion. Ei nu sunt eligibili pentru recuperarea TVA-ului. Cine va decide să trecem ca serviciu în subordinea Consiliului Județean trebuie să îşi asume şi suma de bani pe care Consiliul o va pierde”.

Pentru o corectă şi onestă informare, Consiliul Judeţean Cluj s-a adresat pe această temă organului competent în materie, respectiv Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca. Ţinem să subliniem din adresa de răspuns a autorității sus-menționate, pe care o anexăm prezentei informări, următoarele: “considerăm că în situaţia în care RAADPP Cluj ar urma să fie desfiinţată şi să anuleze codul de înregistrare în scopuri de TVA, aceasta nu are obligația ajustării TVA-ului pe care l-a dedus în perioada în care s-a subrogat în drepturile și obligațiile județului Cluj în calitate de Achizitor și Beneficiar a obiectivului de Investiții “Stadion la standarde internaționale din Cluj-Napoca”.

Considerăm că cine se va decide și pe viitor să apeleze la dezinformare și minciună, să își asume și pierderile de imagine aferente în momentul desființării acestora. Totodată considerăm că se impune adresarea de scuze clujenilor care au fost în mod deliberat dezinformați.  

 

Biroul de presă

29 iulie 2015