Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Minciuna pierderii de TVA in cazul reorganizarii RAADPP

Minciuna pierderii de TVA in cazul reorganizarii RAADPP

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Minciuna pierderii de TVA în cazul reorganizării RAADPP, desfiinÈ›ată de ANAF 

 

S-a afirmat public faptul că, din cauza deciziei preşedintelui Consiliului JudeÈ›ean Cluj, Mihai Seplecan, de a reorganiza Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat se va produce o gaură în bugetul instituţiei de 8 milioane de euro, suma reprezentând TVA-ul recuperat ca urmare a lucrărilor contractate la Stadionul Cluj Arena de către această regie a Consiliului Judeţean Cluj. Domnul Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj, a afirmat public, în cadrul unei conferinÈ›e de presă din data de 20 iulie a.c., faptul că: “Dacă regia va fi dizolvată, reorganizată, Consiliul JudeÈ›ean Cluj va fi obligat să restituie la buget cele 8 milioane de euro din TVA-ul recuperat pentru lucrările contractate prin intermediul RAADPP de la stadion. Ei nu sunt eligibili pentru recuperarea TVA-ului. Cine va decide să trecem ca serviciu în subordinea Consiliului JudeÈ›ean trebuie să îşi asume şi suma de bani pe care Consiliul o va pierde”.

Pentru o corectă şi onestă informare, Consiliul Judeţean Cluj s-a adresat pe această temă organului competent în materie, respectiv AgenÈ›iei NaÈ›ionale de Administrare Fiscală, DirecÈ›ia Generală Regională a FinanÈ›elor Publice Cluj-Napoca. Ţinem să subliniem din adresa de răspuns a autorităÈ›ii sus-menÈ›ionate, pe care o anexăm prezentei informări, următoarele: “considerăm că în situaţia în care RAADPP Cluj ar urma să fie desfiinţată şi să anuleze codul de înregistrare în scopuri de TVA, aceasta nu are obligaÈ›ia ajustării TVA-ului pe care l-a dedus în perioada în care s-a subrogat în drepturile È™i obligaÈ›iile judeÈ›ului Cluj în calitate de Achizitor È™i Beneficiar a obiectivului de InvestiÈ›ii “Stadion la standarde internaÈ›ionale din Cluj-Napoca”.

Considerăm că cine se va decide È™i pe viitor să apeleze la dezinformare È™i minciună, să îÈ™i asume È™i pierderile de imagine aferente în momentul desfiinÈ›ării acestora. Totodată considerăm că se impune adresarea de scuze clujenilor care au fost în mod deliberat dezinformaÈ›i.  

 

Biroul de presă

29 iulie 2015