Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Microhidrocentrale pe raul Somes

Microhidrocentrale pe raul Somes

                                                                                

                                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ
 
Informare de presă
Ref: Construcţie microhidrocentrale pe râul Someş
 
     În cursul săptămânii trecute, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a efectuat o vizită de lucru în Bulgaria, la sediul firmei PVB Power Bulgaria AD, o companie cu acţionariat italian care urmăreşte dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potenţialului hidroenergetic al râurilor de pe teritoriul Europei. Din delegaţie au mai făcut parte încă 18 persoane, printre care primarul municipiului Dej şi primarul comunei Vad, precum şi reprezentanţi ai primăriilor din zona Someş, din judeţul Sălaj.   
     În cadrul acestei vizite s-a discutat despre posibilitatea unui parteneriat public-privat cu firma PVB Power Group S.p.A., parteneriat care s-ar putea concretiza prin realizarea unui număr de şapte microhidrocentrale pe râul Someş, dintre care una şi pe teritoriul judeţului Cluj, în comuna Vad, valoarea totală a proiectului “Someş River” fiind de peste 220 de milioane de euro. Construcţia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani, aceasta debutând în cursul anului 2013.
    Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a discutat cu reprezentanţii firmei posibilitatea construirii unei microhidrocentrale şi în municipiul Dej. 
    „Potenţialul hidroenergetic al judeţului Cluj este unul extrem de ridicat, putând contribui la dezvoltare economică accelerată a judeţului. Astfel, proiectul ”Someş River” vine în întâmpinarea locuitorilor judeţului, aceştia putând beneficia atât de o energie mai ieftină cât şi de o agricultură locală performantă, care nu va mai avea de suferit pe timp de secetă”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Biroul de presă
08.08.2012