Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Mentinerea hotararii ref. suspendarea tarifelor la Aeroportul Mures

Mentinerea hotararii ref. suspendarea tarifelor la Aeroportul Mures

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Curtea de Apel Cluj menţine hotărârea atacată cu recurs de CJ Mureş privind suspendarea schemei de tarife aplicabilă Aeroportului Transilvania Târgu Mureş

Prin sentinţa pronunţată joi, 17.05.2012, Curtea de Apel Cluj menţine hotărârea atacată de Consiliul Judeţean Mureş privind suspendarea aplicării stimulentelor instituite de schema de tarife aeroportuare aplicabilă Aeroportului Transilvania Târgu Mureş în anul 2012.

Astfel, Curtea respinge recursul declarat de Consiliul Judeţean Mureş  împotriva sentinţei civile pronunţată de Tribunalul Cluj cu privire la suspendarea executării Cap. VII din Anexa la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 10/31.01.2012 privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 26/2011 pentru stabilirea unor măsuri privind operarea de pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureş în anul 2012.

            La data de 19.03.2012, Consiliul Judeţean Cluj sesiza instanţa cu privire la adoptarea de către Consiliul Judeţean Mureş a unor scheme tarifare pentru întreg anul 2012 cu nesocotirea prevederilor legale în vigoare privind stabilirea tarifelor aeroportuare, adică acordarea unor stimulente financiare pe o durată îndelungată în timp sub forma unor tarife aproape de zero. Tribunalul Cluj a admis acţiunea Consiliului Judeţean Cluj, suspendând aplicarea acestor tarife stabilite de Consiliul Judeţean Mureş cu încălcarea legii. Împotriva acestei hotărâri, Consiliul Judeţean Mureş a declarat recursul care a fost respins, joi, 17.05. 2012.

            Prin hotărârea pronunţată, instanţa a apreciat că actul administrativ emis de Consiliul Judeţean Mureş conţine dispoziţii care pot produce consecinţe greu de înlăturat, de natura relocării de trafic aerian de pe Aeroportul Cluj-Napoca pe Târgu Mureş şi face imposibilă păstrarea condiţiilor normale de concurenţă în regiune între aeroporturi, în contextul în care unui aeroport i se permite promovarea unor tarife la un nivel extrem de scăzut, aproape de zero, iar celelalte aeroporturi sunt ţinute să aplice tarife în concordanţă cu prevederile legale naţionale şi comunitare.

            Decizia Curţii de Apel Cluj reprezintă intrarea în normalitate prin crearea unei concurenţe reale şi loiale între aceste două aeroporturi. Practic, din acest moment, Clujul şi Mureşul sunt pe picior de egalitate în ceea ce priveşte atragerea companiilor aeriene. Era totuşi nefiresc ca, printr-o concurenţă neloială, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca să-şi diminueze atât numărul de zboruri cât şi traficul de pasageri, în condiţiile în care fiecare clujean a contribuit financiar la modernizarea acestuia, fără niciun ajutor guvernamental sau de altă natură”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.  

 

Biroul de presă

21.05.2012