Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Masuri ref. contract concesiune Nisco

Masuri ref. contract concesiune Nisco

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă

Ref: Măsuri referitoare la contractul de concesiune cu SC Nisco Invest SRL

               Comisia constituită la nivelul Consiliului Judeţean Cluj în scopul analizării situaţiei contractului de concesiune încheiat cu SC Nisco Invest SRL a votat în unanimitate o serie de măsuri care trebuie întreprinse în vederea soluţionării problemei contractului de concesiune încheiat cu SC Nisco Invest SRL.

               Astfel, s-a decis promovarea unui proiect de Hotărâre de Consiliu Judeţean pentru încheierea unui act adiţional. Principalele prevederi ale acestuia urmează a se referi la:

-          Stabilirea unui nou termen de 30 de luni pentru finalizarea construcţiei;

-          Încheierea unui act adiţional prin care concesionarul – SC Nisco Invest SRL să îşi asume, sub sancţiunea unui pact comisoriu de grad IV (rezilierea de drept, fără intervenţia instanţei) următoarele termene esenţiale pentru încheierea actului adiţional:

1.      Reluarea posesiei amplasamentului în termen de maxim 8 luni de la data adoptării hotărârii de Consiliu Judeţean, urmând ca în termen de maxim 10 luni să facă dovada asigurării finanţării acestei investiţii;

2.      Redemararea lucrărilor în termen de maxim 10 luni;

3.      Finalizarea lucrărilor în termen de 30 de luni de la aprobarea actului adiţional prin Hotărâre de Consiliu Judeţean.

                Potrivit proiectului de hotărâre ce urmează a fi iniţiat de către toţi membrii comisiei, concesionarul va avea la dispoziţie 15 zile pentru a semna actul adiţional.   

               În situaţia în care concesionarul nu va semna actul adiţional în termenul stabilit, Consiliul Judeţean Cluj va iniţia demersurile în vederea rezilierii contractului de concesiune.

              “Noi dorim ca această investiţie să continue dar trebuie să ne luăm măsuri de siguranţă, astfel încât am decis să acordăm investitorului mai multe termene clare urmând ca, în cazul nerespectării lor contractul să poată fi reziliat. In principal, societatea trebuie să obţină înapoi amplasamentul şi, totodată, să asigure finanţarea şi să reînceapă construcţia”, a precizat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Biroul de presă

12.04.2010