Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Masuri prevenire investare virus pesta porcina

Masuri prevenire investare virus pesta porcina

 

 CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presa

Ref.: Masuri concrete in vederea prevenirii investării cu virusul Pestei Porcine Africane

Plenul Consiliului Judetean Cluj va dezbate in cadrul sedintei ordinare din data de 28 august a.c. un proiect de hotarâre privind demararea urgenta a unor masuri concrete in vederea prevenirii, pe teritoriul judetul Cluj, a infestarii speciei porcine cu virusul Pestei Porcine Africane (PPA).

In mod concret, se propune alocarea, din fondul de rezerva bugetara al Judetului Cluj, a sumei de 352.000 lei in vederea achizitionarii mai multor cantitati de substante dezinfectante, dupa cum urmeaza: 14.000 kg de soda caustica, 140.000 kg de var nestins si, respectiv, a 1.000 kg de Virkon S 1:200.

Mentionam faptul ca, pentru prevenirea infectarii cu acest virus, specialistii in domeniu au recomandat achizitionarea de solutie virulicida (Virkon S 1:200), material care sa fie folosit in contextul amenajarii de dezinfectoare rutiere care vor fi amplasate pe cel putin patru artere de circulatie. Totodata, s-a recomandat ca, pentru instituirea unor masuri minime de profilaxie generala, in cadrul celor aproximativ 14.000 exploatatii non-profesionale cu suine din judetul Cluj, sa fie achizitionate soda caustica si var nestins, substante dezinfectante care vor fi ulterior distribuite prin coordonarea D.S.V.S.A. Cluj

 

Biroul de presa

24 august 2018