Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Masuri - aprovizionare cu apa localitatea Floresti

Masuri - aprovizionare cu apa localitatea Floresti

                                                                        

 

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Masuri pentru aprovizionarea cu apă a localităţii Floreşti

           Urmare a sesizărilor înregistrate la Consiliul Judeţean Cluj, referitore la anumite situaţii înregistrate în localitatea Floreşti, generate de întreruperile apei în anumite intervale orare şi de greutăţi în ceea ce priveşte evacuarea apelor uzate,  executivul CJ a întreprins demersuri pe lângă Compania de Apă Someş SA şi Primăria comunei Floreşti în vederea identificării soluţiilor de rezolvare a acestor probleme.
           În urma discuţiilor avute au fost identificate o serie de soluţii:
          - pentru soluţionarea lipsei de apă în anumite intervale orare s-a decis construirea unei staţii de pompare în localitate. Staţia va fi dată în folosinţă în 4 – 8 săptămâni, în funcţie de data la care vor fi livrate echipamentele necesare construcţiei staţiei.
         - în cazul evacuării apelor uzate menajere din zona străzii Teodor Aman din localitatea Floreşti s-a constatat colmatarea reţelei de canalizare, inclusiv cu materiale de construcţii. Reprezentanţii Companiei de Apă Someş SA au intervenit prin decolmatare, spălare şi drenare, în momentul de faţă reţeaua de canalizare funcţionând corespunzător.
           „Situaţia înregistrată la Floreşti este una aparte, datorată şi avântului imobiliar înregistrat în această localitate. Tocmai de aceea s-a luat decizia construirii unei staţii de pompare, Floreştiul având o aşezare plană necesitând un plus de pompare pentru creşterea presiunii apei curente. Cât priveşte situaţia generată de colmatarea reţelelor de evacuare a apelor uzate, împreună cu reprezentanţii Primăriei, ai Companiei de Apă, dar şi ai autorităţilor de control şi ai inspecţiei în construcţii şi sănătate, vom încerca să luăm, inclusiv prin controale şi amenzi, măsurile pentru a se ajunge la respectarea reglementărilor specifice traiului în comun, în cadrul unei comunităţi”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica.

Biroul de presă
13.08.2009