Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Maria Marcu, o viata dedicata cantecului

Maria Marcu, o viata dedicata cantecului


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Lansare de carte „Maria Marcu, o viata dedicata cantecului”     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutii de cultura aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul iubitor de carte si de folclor muzical la evenimentul de lansare a volumului biografic „Maria Marcu, o viata dedicata cantecului”, autor Florin-Vasile Somlea, carte aparuta in acest an la Editura Libris Editorial Brasov.
     Manifestarea va avea loc marti, 15 mai 2018, incepand cu ora 15:00, in  Sala „Reduta” a muzeului, situat pe str. Memorandumului nr. 21, iar in cadrul acesteia vor lua cuvantul dr. Mircea Cimpeanu de la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj si prof. dr. Tudor Salagean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
     Maria Marcu s-a nascut in satul clujean Lujerdiu si este un nume de referinta in randul interpretilor de folclor din Transilvania si din tara. Debutul interpretei in muzica populara a avut loc in jurul varstei de 14 ani, iar ambitia a facut ca in anul 1962, prin concurs sustinut in fata unei comisii de specialitate, sa fie admisa si angajata ca solista a Orchestrei Populare a Filarmonicii din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor a adunat aproape 150 de cantece in repertoriu si a reusit sa editeze sapte discuri, intreaga cariera artistica a Mariei Marcu fiind legata de Filarmonica de Stat din Cluj.
     Ca rasplata a activitatii sale artistice, Maria Marcu a fost distinsa cu „Ordinul Meritul Cultural”, „Diploma de excelenta – Consiliul Judetean Cluj”, „Cetatean de onoare a satului Lujerdiu – comuna Cornesti” si, pentru cei 40 de ani de activitate artistica in calitate de solist profesionist al Orchestrei de Muzica Populara a Filarmonicii de Stat „Transilvania”, Primaria Municipiului Cluj-Napoca i-a conferit titlul de „Cetatean de Onoare”.


Biroul de presa
11 mai 2018