Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Manifestarile organizate cu ocazia zilei de 9 Mai - Ziua Europei

Manifestarile organizate cu ocazia zilei de 9 Mai - Ziua Europei

                                                                                

                                                                                  ROMÂNIA
                                                                              JUDEŢUL CLUJ
                                                                   CONSILIUL JUDEŢEAN

     


Informare de presă

Ref: Manifestările organizate cu ocazia zilei de  9 Mai - Ziua Europei

          Consiliul Judeţean Cluj a sărbătorit în data de 9 mai 2009, Ziua Europei. La acţiunea desfăşurată în zona pietonală Matei Corvin din municipiul Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean a participat cu un stand în cadrul căruia au fost prezentate materiale informative despre Uniunea Europeană precum şi principalele proiecte aflate în curs de derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj: Proiectul Noului Stadion, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, precum şi cele mai recente proiecte cu finanţare internaţională ale Consiliului Judeţean Cluj, precum: “Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”, “Modernizarea şi eficientizarea serviciilor publice de evidenţă a persoanelor din Judeţul Cluj”, Îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală prin „Reabilitarea şi Modernizarea Ambulatoriului Corp „F” – Hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca”. Publicul interesat a putut vizita standurile de informare între orele 9.00 şi 17.00.  
            De asemenea, pentru ca cetăţenii să fie cât mai bine informaţi în legătură cu istoricul instituţiilor europene şi cu programele desfăşurate de către Consiliul Judeţean Cluj, au fost distribuite vizitatorilor acestui târg materiale informative cuprinzând informaţii referitoare la semnificaţia zilei de 9 mai, statele membre ale Uniunii, fondurile europene care se pot accesa, programele comunitare, simbolurile europene, precum şi pliante cuprinzând atribuţiile Consiliului Judeţean, datele de contact ale acestuia şi ale instituţiilor care funcţionează sub autoritatea sa, programul de audienţe al conducerii, programul de relaţii cu publicul etc. 
             În paralel, Consiliul Judeţean Cluj a sărbătorit Ziua Europei şi la Bruxelles. În data de 9 mai, între orele 10.00 şi 18.00, în clădirea Comitetului Regiunilor din Bruxelles, Consiliul Judeţean Cluj a participat cu un stand de promovare a judeţului. În cadrul standului Consiliului Judeţean Cluj intitulat “Ce e nou la noi în regiune?" au fost prezentate principalele proiecte ale Consiliului Judeţean Cluj. Standul Consiliului Judeţean Cluj s-a bucurat de un real interes în rândul vizitatorilor, reprezentantul Consiliului Judeţean Cluj distribuind alături de materiale informative şi o serie de produse tradiţionale româneşti. De asemenea, standul judeţului Cluj a fost vizitat şi de către Preşedintele Comitetului Regiunilor, dl Van der Brande, care a remarcat proiectele noului stadion Ion Moina precum şi cel al aeroportului, precizând în acest context că prin intermediul acestora vom reuşi să fim mult mai cunoscuţi în Europa.  
            De asemenea, Ziua de 9 Mai a fost sărbătorită şi de către instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Şcoala Specială Dej, Şcoala Specială Huedin, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Şcoala de Arte şi Meserii “Samus”, Liceul pentru Deficienţi de Auz au desfăşurat programe de informare în legătură cu semnificaţia zilei de 9 mai.

Biroul de Presă 
11.05.2009