Manifestari Ziua Familiei Romane

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizează mâine, 13 mai 2011, o serie de activităţii dedicate Zilei Internaţionale a Familiei.

Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia României, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Romane. Sărbătorirea acestei zile are o mare importanţă pentru comunitatea internaţională, care acordă sprijin în mod constant şi care contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială.

Cu această ocazie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (D.G.A.S.P.C.) organizează un eveniment special pentru copiii aflaţi cu măsură de protecţie specială – plasament la asistent maternal profesionist, copii care se vor întâlni cu familiile lor: părinţi, bunici, fraţi sau alte rude.

Scopul evenimentului este de a încuraja interacţiunea pozitivă dintre copilul aflat în sistemul de protecţie şi familia sa, în vederea reintegrării în familie şi a îmbunătăţirii relaţiei dintre aceştia.

La acest eveniment, care se va desfăşura în data de 13.05.2011 la sediul D.G.A.S.P.C. Cluj, începând cu ora 11.00, vor participa în jur de 120 de persoane: copii aflaţi în plasament la asistenţi maternali, familii biologice, asistenţi maternali.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, Serviciul de Consiliere pentru Părinţi şi Copii din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj, organizează, în parteneriat cu 6 primării din mediul rural, acţiunea cu titlul “Părinţi responsabili, copii fericiţi”. Acest proiect se va desfăşura în data de 13.05.2011 şi va consta în întâlniri cu părinţii, la sediul primăriilor din comunele: Aghireş, Gârbău, Cămăraşu, Căianu, Bonţida şi Mintiul Gherlii. Obiectivul general al acestor grupuri de educaţie parentală constă în eficientizarea relaţiilor copil – părinte, prin diseminarea de informaţii şi acordare de suport psihosocial părinţilor cu situaţie socioeconomică precară, care întâmpină dificultăţi de relaţionare cu copiii. În cadrul grupurilor de lucru se vor viziona filme educative şi vor avea loc dezbateri privind drepturile copilului şi responsabilităţile părinţilor. Proiectul îşi propune, de asemenea, să consolideze reţeaua de suport comunitar formată din familie, lucrător social, mediator-sanitar, şcoală şi poliţie.

Tot cu această ocazie, în data de 13 Mai 2011, Compartimentul Adopţii şi Post-Adopţii din cadrul D.G.A.S.P.C. va organiza o petrecere alături de familiile adoptatoare şi copii adoptaţi, care va avea loc la o căsuţă de petreceri din Cartierul Grigorescu, începând cu ora 17.00.

      Biroul de presă

         12.05.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW