Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Manifestari dedicate omagierii poetului Mihai Eminescu

Manifestari dedicate omagierii poetului Mihai Eminescu

                                                         

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref. Manifestări găzduite de Consiliul Judeţean Cluj cu prilejul omagierii poetului naţional Mihai Eminescu

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează astăzi, 15 ianuarie 2013, cu începere de la ora 17.30, la Cinema Mărăşti, spectacolul omagial de muzică, poezie şi dans intitulat „Eminesciana”, o manifestare dedicată sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale şi, totodată, împlinirii a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

De asemenea, de la ora 19.30, la Galeria „Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr.1, va avea loc expoziţia claselor de pictură ale Şcolii de Arte intitulată sugestiv „Cluj – Kolozsvar – Klausenburg". Această expoziţie se doreşte a fi o continuare a proiectului de promovare artistică a Clujului şi a tinerilor săi creatori, proiect iniţiat în urmă cu trei ani şi care, sub diverse denumiri („Iubesc Clujul”; „Clujul – oraşul comoară”; „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”; „Iubesc Clujul, iubesc Turda”) s-a constituit în expoziţii de artă la Sala Dalles Bucureşti, Mureş Mall Târgu Mureş, Casa de Cultură Huedin, Galeria de Artă a municipiului Turda şi Muzeul „Octavian Goga” Ciucea.

Totodată, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează astăzi o serie de evenimente culturale dedicate acestei zile.

Astfel, de la ora 13.30, iubitori de cultură sunt aşteptaţi la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, Sala Media, etaj 7, vest, la manifestarea cultural-artistică derulată sub genericul „Actualitatea lui Eminescu”. Participă Rodica Marian, cercetător, Institutul de Lingvistică şi Istorie Literară „Sextil Puşcariu” din Cluj-Napoca, actorul Petre Băcioiu, Teatrul Naţional „Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând, de la ora 18.00, Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca în colaborare cu biblioteca organizează un concurs de fotografie cu tema „Fără soţ - Gând pentru Eminescu” în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”. Fotografiile vor fi jurizate de către public între orele 18.00-18.30 după care vor fi acordate premiile.  

 

Biroul de presă

15.01.2013