Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Manifestari comemorative O.Goga

Manifestari comemorative O.Goga

                                                                                 

                                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref: Manifestări la Ciucea, la 75 de ani de la moartea poetului Octavian Goga

      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a participat astăzi, 7 mai 2013, la manifestările prilejuite de comemorarea a 75 de ani de la moartea marelui poet Octavian Goga. Acestea au fost organizate la Muzeul Octavian Goga de la Ciucea, sub egida Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.
       Incluse în ciclul “Anul cultural Octavian GOGA” şi consacrate comemorării a 75 de ani de la moartea poetului, manifestările de la Ciucea au debutat cu o sfântă liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ, urmată de un parastas la mormântul poetului şi al Veturiei Goga.
      ”Am participat la manifestările de astăzi cu un amestec de sentimente, emoţie, pioşenie, respect, pentru că personalitatea lui Octavian Goga impune asta. Suntem privilegiaţi să avem la noi în judeţ Muzeul dedicat celui care a fost un mare poet şi prim-ministru al României, iar printre priorităţile noastre se află şi promovarea acestui obiectiv turistic unic. Sper că demersurile noastre, programele culturale ale Consiliului Judeţean Cluj îşi vor atinge scopul, iar numărul celor care vor lua de la Ciucea lumina poeziei, a culturii în general, va fi pe măsura personalităţii poetului”, a precizat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
      Agenda manifestărilor de astăzi mai cuprinde vernisajul unei expoziţii cu tema: “Octavian GOGA – sfârşit de capitol”, care cuprinde materiale foto-documentare, descoperite în urma cercetărilor efectuate în arhiva CNSAS, referitoare la moartea poetului şi înmormântarea sa, la data de 12 mai 1938, în cimitirul Bellu din Bucureşti. Spre seară, căminul cultural din Ciucea va fi gazda unui spectacol muzical-folcloric.

Biroul de presă
07.05.2013