Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Manifestari 9 Mai - Ziua Europei

Manifestari 9 Mai - Ziua Europei

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

Informare de presă 

Ref: Manifestările organizate cu ocazia zilei de  9 Mai - Ziua Europei 

 

          Consiliul Judeţean Cluj a sărbătorit ieri, 9 mai 2010, Ziua Europei. La acţiunea desfăşurată în zona pietonală Matei Corvin din municipiul Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean a participat cu un stand în cadrul căruia au fost prezentate materiale informative despre Uniunea Europeană precum şi principalele proiecte aflate în curs de derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. În plus, publicului vizitator i-au fost distribuite materiale informative referitoare la proiectele cu finanţare europeană derulate de instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean, precum şi oferta de preţuri a Camerei Agricole a Judeţului Cluj pentru elaborarea de proiecte din fonduri europene pe Măsurile 141 şi 112. Publicul interesat a putut vizita standurile de informare între orele 9.00 şi 16.00.   

            De asemenea, pentru ca cetăţenii să fie cât mai bine informaţi în legătură cu istoricul instituţiilor europene şi cu programele desfăşurate de către Consiliul Judeţean Cluj, au fost distribuite vizitatorilor acestui târg materiale informative cuprinzând informaţii referitoare la semnificaţia zilei de 9 mai, statele membre ale Uniunii, fondurile europene care se pot accesa, programele comunitare, simbolurile europene, precum şi pliante cuprinzând datele de contact şi atribuţiile Consiliului Judeţean şi ale instituţiilor care funcţionează sub autoritatea acestuia.  

            Totodată, standul Consiliului Judeţean Cluj a avut şi o componentă interactivă unde vizitatorii au avut prilejul să-şi expună opinia referitoare la semnificaţia acestei zile, precum şi să răspundă la un set de şase întrebări despre drepturile şi obligaţiile conferite de calitatea de cetăţean european. Acest demers se încadrează în contextul lansării de către Comisia Europeană a unei consultări publice al cărei scop este acela de a identifica acţiunile concrete care trebuie întreprinse pentru creşterea eficacităţii şi consolidarea drepturilor cetăţenilor UE.  

 

Biroul de presă 

10.05.2010