Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Marti, 22 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrarile ISPA Cluj - finalizate

Lucrarile ISPA Cluj - finalizate

                                                                                   

                             CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Lucrarile ISPA Cluj finalizate

        In data de 21 Decembrie 2009, Compania de Apa SOMES finalizeaza, cu respectarea programului, lucrarile in cadrul Contractului C3 (initial C1) al Masurii ISPA Cluj care a insemnat extinderea si modernizarea a cca. 173 de km de retele de alimentare cu apa si de canalizare, precum si construirea si reabilitarea altor facilitati conexe ale infrastructurii din municipiul Cluj-Napoca si zona rurala din amonte.  Ceremonia oficiala de finalizare a lucrarilor va avea loc incepand cu orele 12,00 in Sala Mare de sedinte a Palatului Administrativ al Judetului Cluj.

          Lucrarile, demarate initial in Aprilie 2004 au vizat in principal extinderea retelei de alimentare cu apa 34 de km, pe un numar de 81 de strazi din 9 zone ale municipiului Cluj-Napoca, extinderea retelei de canalizare cu 48 de km pe 128 de străzi din 8 zone, reabilitarea a 32 km retele de apa pe 61 de străzi din 6 zone si a celor 24 de km ale retelei de canalizare de pe cele 22 de strazi din zonele Aurel Vlaicu Nord şi Sud, instalarea unui numar de 224 de statii de hidrofor pentru blocurile cu opt sau mai multe etaje din municipiu si, poate cel mai spectaculos, construirea unui canal colector in lungime de 1,3 km de la strada Iaşilor până la Bd. N. Titulescu destinat a transporta apele uzate şi pluviale spre canalul colector existent pe malul drept al râului Someşul Mic.

         De asemenea, programul de investitii a insemnat constructia si a  34 km de noi retele de canalizare in cinci localităţi rurale din amonte de Cluj-Napoca (Săvădisla, Vlaha, Someşul Rece, Floreşti şi Luna de Sus) cat si a altor obiective (statii de pompoare ape uzate, bransamente etc.) care sa asigure modernizarea infrastructurii de apa-canal.
  
         " Este posibil ca lucrarile sa fi insemnat un eventual disconfort pentru clujeni dar credem ca acesta este azi deplin compensat de beneficiile reale aduse cetatenilor, comunitatii si mediului de catre o infrastructura extinsa si modernizata si ca urmare de servicii imbunatatie, adecvate unei comunitati care face parte din familia Europeana" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

          Referitor la semnificatia evenimentului,i dl. Dorin Ciataras, directorul general al Companiei de Apa SOMES a apreciat : " Finalizam astazi o investitie majora co-finatata de Uniunea Europeana prin care am extins sau modernizat aproape o treime din lungimea totala a retelelor de apa si canalizare din municipiul resedinta de judet: cca 120.000 de clujeni sunt beneficiari directi ai infiintarii sau modernizarii retelelor de apa si de canalizare prin acest program, multi altii, practic intreaga comunitate - dar si mediul inconjurator - sunt beneficiari indirecti, la fel de importanti".

        Contractul C3 face parte din Masura ISPA Cluj co-finantata de Uniunea Europeana cu o suma de 35.066.850 Euro nerambursabili, surse proprii ale Companiei de Apa SOMES in valoare de 13.203.013 Euro, de Phare cu 1.220.000 Euro, printr-un credit BEI accesat de CASSA in valoare de 12.258.194 Euro precum si fonduri de la bugetul de stat in valoare de 10.148.783 Euro. Valoarea contractului propriu-zis s-a ridicat la 43.697.288 Euro.

BIROUL RELAŢII PUBLICE