Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrarile de deviere a Somesului pot demara

Lucrarile de deviere a Somesului pot demara

                                                                                   

                                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Lucrările de deviere a Someşului pot demara!

      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat astăzi, 7 noiembrie 2012, autorizaţia de construire pentru lucrările de deviere a râului Someş în vederea finalizării noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Valoarea lucrărilor se ridică la 59,5 milioane  de lei.
       ”Actul semnat azi presupune faptul că lucrările de deviere a râului Someş pot demara chiar de mâine. Asta ne va permite să continuăm lucrările la noua pistă a aeroportului. Aşa cum se ştie, constructorul se află în fază avansată cu etapa I a pistei, respectiv cu primii 2100 de metri. În curând vom putea da drumul la licitaţia pentru restul căii de decolare-aterizare, de la 2100 la 3500 de metri. În cel mai scurt timp Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va fi în măsură să primească aeronave mari. Aceasta va aduce un plus nu doar pentru aeroport sau pentru Cluj, ci pentru întreaga regiune, deoarece vor fi introduse noi rute. În paralel, vom găsi soluţii financiare pentru construirea terminalului cargo, ceea ce va permite şi dezvoltarea transportului de marfă”, a precizat Horea Uioreanu.
       Reamintim faptul că lucrările de construire a primilor 2100 de metri ai noii piste au demarat în septembrie 2011, fiind prevăzute a se finaliza în luna iunie a anului 2013.

Biroul de presă
07.11.2012